Kochani, co sądzicie o dvd w gazetach? Czy kolekcjonujecie te filmy? Bo ja się przyznaję do małego (a może i większego) bzika na tym punkcie! Dzięki nim zaczęłam bardzo interesować się kinem.. I znalazłam sobie nowe, chyba fajne hobby.. Czy są jacyś podobni mi maniacy?
na początku (jakieś trzy - cztery lata temu) jak zaczęły się takowe pojawiać to kupowałem każdą gazetę z filmem, później jak zobaczyłem że zaczęli dawać 'pierdoły' to sobie odpuściłem i pozostałem przy oryginałach..
Czasami kupuję jak dadzą jakiś DOBRY, stary, klasyczny film, którego próżno znaleźć wśród oryginałów. Ale raczej kupuję oryginały.
Ja również kupuje jak coś dobrego dorzucą. Teraz czekam aż dorzucą Armię Boga, ale nie wiem czy się to moje życzenie spełni. Ostatnio kupiłem Prawdziwy Romans :)
Oczywiście na początku był wielki boom na filmy z gazet ale jak zostało powiedziane juz wcześniej teraz wpychają tam czasami taki shit ze szkoda gadać...Kupuję tylko te które sa na pewnym poziomie(osobiście b. lubię filmy z czasopisma Zwierciadło ale nie pogardze i fajnymi komediami w Gali czy Vivie). Choc zdarza się to nie za często z powodu braku kasy. Chociaz z drugiej strony gdybym miala ten sam film kupić w sklepie...No własnie...:)
Ja tam nic do tych filmów z gazet nie mam. CO prawda kupuję rzadko, ale jak na razie się nie zawiodłam. Ostatnio kupiłam sobie Aviatora i Amelię, oba mi się bardo podobały :)
obecnie na rynku mamy tak wiele gazet z filami do wyboru ze straciłoby to sens kupowac kazda z nich,najlepiej jest kupowac takie filmy jakie nas interesuja lub filmy z danej serii jak np. skarby polskiego kina gdzie dostepne sa bardzo fajne stare polskie filmy po rekonstrukcji
Hihi widzę, jak do tej pory, że macie zdrowsze i bardziej racjonalne podejście do tematu niż ja :) To pewnie dobrze! Co do "Skarbów polskiego kina" masz rację, ale to są już 2 razy droższe filmy. Choć na pewno czasem warto! Natomiast spodziewałam się tam więcej cudownych arcydzieł przedwojennych, które uwielbiam!! Właśnie jednak zamówiłam sobie u nich "Co mój mąż robi w nocy" i "Dorożkarz 13" :) W innych pismach też było parę perełek, choć trudno wybrać z ok 700 pozycji :) Za miesiąc w Claudii np. "Dzikość serca" - fajnie!