Zastanawiam sie co obejrzec. Lubie filmy zazwyczaj uwazane za dziwaczne, ale nie tylko.W kazdym badz razie unikam wszystkiego przy czym pojawia sie slowo oscar. Zeby ulatwic nieco zadanie wymienie kilka tytulow ktore lubie bardzo bardzo i kilka takich ktore moglibyscie uznac za pokrewne wczesniej wymienionym, ale tak naprawde wywolujych u mnie albo belt znudzenia, albo znudzenie beltaniem ze znudzenia. Tak wiec: Lost Highway, Ali G. InDaHouse, Black Adder, Monty Python, C Est Arrivé Pres De Chez Vous, Fear and Loathing in Las Vegas, Holy Smoke, Irreversible, Doberman, Natural Born Killers, The Kingdom, Omen, The Witchfinder, Twin Peaks (Podejrzewam ze znam z 90% produkcji Lyncha wlacznie z krotkometrazowymi wiec mozemy go sobie odpuscic, tak samo jak Kusturice, Tarantino czy Triera) Requiem for a Dream, Pi, Snatch., Dzień Świra, Acid House, Blair Witch Project 2, Bulgarski Pościkk, Easy Rider, Reservoir Dogs, Salo o le 120 Giovnate di Sodoma, South Park,To the Devil a Daughte
r itd.
Teraz pora na wymiociny: Saw, Sky Fighters, Hooligans, Kiss Kiss Bang Bang, Chronicles of Narnia ... No i tak wogole to nie interesuja mnie wasze komentaze na temat moich upodoban i co wg was jest lepsze, tylko zwiezla odpowiedz co warto sobie obejrzec. Z gory dziekuje, i prosze: bez madrzenia sie. O gustach sie nie dyskutuje.
aroganckiś/aroganckaś (lub wupoweidź) ale co tam zastosuje sie
nie widze tutaj filmu Man on Fire a to dla mnie the best of 2004
pocam skoro lubisz angielski humor Lock stock & 2 smokin barrels
pozdrawiam
Heh :) popieram na 100% z tym the bestem :) już ostatnio 3 razy oglądałam Man on Fire. Zrobił mi ten film na maksa. Wspaniałe jest to, ze nie jest w żadnym momencie przesłodzony, no i Nicholas sie sprawdził... Tym razem nie jest cukierkowym kochankiem ani cukierkowym zabijaką tylko prawdziwym sukinkotem.
Lock stock.. też jest wypaśnym filmem:)
A co powiesz na Truposza? Tez powalony film :) Z wkręconych bardzo mi się podobało the Game. No i Memento (ale nie każdemu się podoba, wiec chętnie się dowiem, jak tobie podszedł) Dobry jest też 51 stan, powinien ci się spodobać. Fajna jest tez Ręka Boga (tez chetnie usłysze opinię )A powiedz, lubisz kino wschodnie? Chociażby taki Old Boy. Albo Battle Royale 1 część.
A z niemieckiego kina Funny Games
Czekam na jakieś info, czy coś widziałeś, i jak ci podeszło :)
Pozdrówka.
Tak na marginesie to "Funny Games" jest kinem austriackim, a nie niemieckim. Wracajac do tematu, to nie uwazam aby filmy ktore wymieniles (ani te ktore wymienily kolejne osoby) byly w jakis sposob dziwne. Zaliczylbym je raczej do filmow popularnych, choc moze nie wszystkie do komercyjnych. Dla mnie kino dziwne to takie produkcje jak chociazby Wicker Man, filmy Waleriana Borowczyka, kino francuskie Philipe Grandrieaux czy Bruno Dumonta, kino transgresii, kino exploitation (i wariacje tego kina) i jeszcze mnostwo roznych, w wiekszosci zapomnianych nurtow i zjawisk. Sam jestem fanem pojechanego kina
.. a dorzuce jeszcze nową fale (zwlaszcza francuska z Godardem na czele i japonska, chociazby Yasuzo Masumara czy Toshio Matsumoto) i chyba najbardziej zwariowany musical we wszechswiecie "The Apple" (Menahem Golan)
No wiec tak: Wcale nie twierdzilem ze filmy te nie sa komercyjne, a w niektorych przypadkach niepopularne. Ależ sa. Ale przyciemniony pokoj, albo kroliki lyncha dziwniejsze sa od hooligana hobbita. Ale konczac, zainteresuje sie twoimi propozycjami, bo przynajmniej na pierwszy rzut oka wydaja sie ciekawsze od pily. pozdrawiam
No wiec tak: truposza, reke boga, memento, oldboy i lock stocka widzialem. Nie powalily mnie ale ogladanie ich nie bylo zupelna strata czasu. pozstale wymienione tytuly postaram sie zarzucic sobie w najblizszym czasie. DZieki