Pustynia.
Oddział wojska walczy z talibami broniąc się w jakichś starych ruinach. Mają mało wody, chyba tylko jakąś studnia która jest praktycznie wyschnięta. Talibowie najeżdżają na oddział i pomału go wykruszają. Jest scena jak ciągną przywiązanego do wielbłąda żołnierza po piasku.
Pamiętam była jakaś scena, że gość ścigał jakiegoś wywiadowcę mahomedów, złapał go ścisnął jego order w ręku i został postrzelony przez wroga.
Końcówka filmu - zostasje jeden ocalały żołnierz, a akbary wypuszczają go, żeby przekazał reszcie świata, żeby z nimi nie zadzierać.
Początkowo myślałem, że to film Sahara, ale jednak nie.
Jakieś propozycje?
Hmmmm.... możliwe, że to jest to, oglądałem dawno temu (jeszcze jako berbeć) więc mogły mi się pomieszać sceny z filmów.
Obejrzę i dam znać :)
Nie bądźcie tacy szczegółowi, po prostu byli to mężczyźni w turbanach o śniadej cerze, zazwyczaj z brodą i w białych kieckach oraz przede wszystkim na wielbłądach:P heheh
No jeżeli szukasz filmu to ważne jest w jakich czasach dzieje sie akcja a jak jest opis Talibowie to mi się kojarzy z filmami bardziej współczesnymi;)
A i tak czy by napisał faceci w turbanach czy teroryści ISIS to wiedziałem o jaki film chodzi;)