Pustynia.
Oddział wojska walczy z talibami broniąc się w jakichś starych ruinach. Mają mało wody, chyba tylko jakąś studnia która jest praktycznie wyschnięta. Talibowie najeżdżają na oddział i pomału go wykruszają. Jest scena jak ciągną przywiązanego do wielbłąda żołnierza po piasku.
Pamiętam była jakaś scena, że gość ścigał jakiegoś wywiadowcę mahomedów, złapał go ścisnął jego order w ręku i został postrzelony przez wroga.
Końcówka filmu - zostasje jeden ocalały żołnierz, a akbary wypuszczają go, żeby przekazał reszcie świata, żeby z nimi nie zadzierać.

Początkowo myślałem, że to film Sahara, ale jednak nie.

Jakieś propozycje?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
baki_5

Legionista(1998) tylko że to nie byli talibowie;)

entregado66

Hmmmm.... możliwe, że to jest to, oglądałem dawno temu (jeszcze jako berbeć) więc mogły mi się pomieszać sceny z filmów.
Obejrzę i dam znać :)

baki_5

Chodzi o to że nazwa Talibowie powstała w 1994 roku a akcja filmu dzieje w 1925 roku.

entregado66

Nie bądźcie tacy szczegółowi, po prostu byli to mężczyźni w turbanach o śniadej cerze, zazwyczaj z brodą i w białych kieckach oraz przede wszystkim na wielbłądach:P heheh

WujekChu1ek

No jeżeli szukasz filmu to ważne jest w jakich czasach dzieje sie akcja a jak jest opis Talibowie to mi się kojarzy z filmami bardziej współczesnymi;)
A i tak czy by napisał faceci w turbanach czy teroryści ISIS to wiedziałem o jaki film chodzi;)

entregado66

Sarkazm dziubas:P:P:P Przecież wiadomo o co chodzi;)

Ps.
Mi talibowie kojarzą się z samolotami nie wiedzieć czemu;)