Czy macie takie filmy, które chcielibyście mieć w swojej kolekcji, a nie ma ich w Polsce?? Dla mnie takim filmem jest np. Dobry wojak Szwejk, chodź znalazłoby się jeszcze kilka.

P.S. do Redakcji: A może by tak szepnąc słówko gdzie trzeba :P

Ally

Bubba Ho-tep. Jak dystrybutorzy mogą coś takiego pomijać?

Ally

Niestety jest dużo takich filmów, przynajmniej, jeśli nie ma się video np. Andriej Rublow, Gra pozorów, Hotel New Hampshire, Kafka, Król Stefan, Nadja, Niebo nad Berlinem, Siódma pieczęć, Smutek, Towarzystwo wilków itd. itp. Próbowałem je znaleźć zarówno z legalnych jak i z nielegalnych źródeł (gdyby ktoś miał jakiś z tych filmów będę bardzo wdzięczny za informacje). Nie wiem, może za słabo szukam.

Lech_qv

Braterstwo Wilków wyszło niedawno na VCD, nie wiem tylko czy na 1 czy 2 płytkach, rozprowadza je MEDIAMARKT :)

lesio_1

Nie chodzi mi o Braterstwo Wilków, a o Towarzystwo Wilków Neila Jordana z 1985r., które nie idzie nigdzie w Polsce dostać. Czemu ludzie ciągle mylą te dwa filmy? Ale i tak dziękuję za to że chciałeś mi pomuc.

Lech_qv

Jeśli chodzi o Siódmą pieczęć Bergmana to mam ją. :) moje dane są w profilu o mnie :)
Pozdrawiam

Lech_qv

Hotel New Hampshire był na video- kupiłem na wyprzedaży z wypożyczalini, Rublow - wszystkie filmy radzieckie można kupić na Stadionie W Warszawie, sektor 37, chyba są to nawet legalne wersje, mam kilka rosyjskich filmów na DVD tam kupionych, z oględzin okładki wygląda, że są to oryginały.
Artur

Lech_qv

"Grę pozorów" mam na video, inne z wymienionych ogladąłem w tv, ale niestety nie nagrałem... "Andriej Rublow" leciał ostatnio w AleKino! :)

Lech_qv

"towarzystwo wilków" rzeczywiście wszyscy mylą z "braterstwem" a filmy są tak naprawdę bez porównania. "hotel new hampshire" ma nieżle odjechany klimat , zresztą jak książka Irvinga. większość tych filmów można dorwać w divxie np. na Direct Connect.
w sumie to nielegalne ,ale jak nie chcą tych filmów wydawać to niech spierdalają i mają pretensje do siebie.polecam hub o nazwie Twilight Zone (nazwa od świetnego starego serialu).to hub głównie z horrorami ,ale mają tam ogólnie klasykę kina , mozna znależć prawdziwe rarytasy.Adres tego huba to
twilightzone.myftp.biz - udanych połowów

Ally

Dzięki za zainteresowanie. Niestety zapomniałem napisać, że nie mam czym otworzyć kaset video, więc szukałem tych filmów albo na DVD albo na CD.
Co do zgrywania z telewizji to przez mój tuner bez problemów mogę zgrywać tylko z TVP 1, 2 i 3 (a i tu jakość jest co najwyżej wystarczająca). Większość tych filmów widziałem na tych kanałach, ale nie wiem kiedy znowu je puszczą.
Art_ur nie jestem z okolic warszawy, ale spróbuję poszukać u Rusków w Poznaniu (to głupie, ale kiedyś jak szukałem u nich tych filmów to pytałem o te bardziej znane z tej listy, a nie wpadłem na to, że mogą mieć swoje ojczyste filmy).

Ally

"Funeral Procession of Roses," "Shura" i "Dogura Magura" Toshio Matsumoto.
Legalne wydanie "wielkiej trojki" Jodorowskiego ("El Topo," "Swieta Gora," "Santa Sangre")
Hmm.. to by bylo na tyle.

użytkownik usunięty
JFracht

ratunku!, nika nie umiem wpisać, nauczcie proszę! U nas nigdzie nie ma "before night fall":(

użytkownik usunięty

Zadam, może banalne, pytanie: jesteś w ogóle zarejestrowany / zarejestrowana na FILMWEB'ie??
Pozdrawiam
Ally

Ally

"Za rok o tej samej porze" (Same time next year)
Był w telewizji, ale niestety nie ma go na video ani na DVD. Może ktoś ma go na DivXie?