Witam serdecznie, czy Ktoś z Państwa będzie kojarzyć film, którego szukam:
- był to film fabularny dla każdej kategorii wiekowej, w klimacie przygodowego kina familijnego, podzielony na dwie części (ok 5-8 lat temu grany w TV, nie pamiętam która stacja)
- fabułę słabo pamiętam- starszy arabski bohater zawitał do jakiejś wioski, zebrał wokół siebie gromadę dzieci i snuł różne opowieści o przygodach, pamiętam wątek z chorymi na dżumę?
- film z pewnością bardzo mało znany, bardzo orientalny, nawet wydaje mi się, że był produkcji tureckiej? irańskiej? arabskiej?
Raczej nowszy, na moje oko powstał raczej po 2010 roku.
A może film był produkcji Europejskiej np. francuskiej? Nie wiem....
Nie jestem pewien czy film był z dubbingiem? w każdym razie narratorem był główny bohater.
Możliwe stacje TV, które mogły emitować ten film to puls, puls2, kultura, ale kino, kino tv ewentualnie polsat film...
Dziękuję, ale też niestety nie. Poszukiwany przez mnie film na pewno nie był serialem, jestem prawie pewien, że były tylko dwie części, zapewne ze względu na długość filmu. Nie grał w nim żaden sławny aktor czy aktorka, myślę że film nie był grany w filmach, to chyba tzw. film telewizyjny. Zdecydowanie wyróżnia się w fabule właśnie główny bohater, niczym Hodża Nasreddin, opowiadający dzieciom o różnych przygodach...