Witam !

Szukam filmu, który został nakręcony chyba w latach 80-tych. Chodziło w nim o jakiś turniej a raczej wyścig (na piechotę), w którym wszystkie chwyty były dozwolone, łącznie z załatwieniem konkurentów na amen. Film miał coś z gatunku karate bo pamiętam, że często się w nim kolesie obijali.
Motyw, który zapamiętałem - biorący udział w wyścigu musieli przedostać się przez jakieś miasto pełne szaleńców gotowych ich poćwiartować. Kojarzę mnicha, który woła głównego bohatera uciekającego przed tłumem owych wariatów, żeby wszedł z nim do klasztoru. Bohater idzie w jego stronę, ale gdy mnich się odwraca okazuje się, że też ma nie po kolei w głowie, gdyż jego habit miał obcięty tył i widać było jego plecy i zadek. Bohater filmu jak się zorientował to dał nogę w innym kierunku.
Aha i początek wyścigu zaczynał się w lesie i od razu po starcie jacyś kolesie zaczęli się naparzać. Film raczej nie dział się w czasach współczesnych, gdyż pamiętam, że organizatorzy wyścigu jeździli na koniach.
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam !

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Lucass

Podbijam temat :)

Lucass

Mistrz gymkata:
http://www.filmweb.pl/film/Mistrz+gymkata-1985-127376
Od 6:01:
https://youtu.be/qPHP8IhxT9M?t=6m1s

vigo9

Vigo9 dzięki Ci bardzo :) Szukałem tego filmu kilka lat. Miałem tylko flashback z lat młodości :P Duży plus dla Ciebie. Pozdrawiam.

Lucass

Kozak awatar .
Polska !!

Vachell

Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem - no bo który naród ma tak fascynującą, a zarazem tak "porąbaną" historię jak nie nasz :)

Lucass

To kolego jesteś taki jak ja , kocham ten kraj !!!!!!
Wszyscy narzekają na Polskę , nie powinni , narzekać możemy oczywiście na rząd , politykę i tego typu rzeczy , ale POLSKA to nie jest Jarek czy PiS , Polska to nasza Historia , Ziemie , Barwy i Orzeł Bielik w Godle !!
(:

Vachell

W pełni się z Tobą zgadzam :) Parafrazując Józefa Piłsudskiego - Naród i kraj wspaniały tylko niektórzy ludzie ... (i tu cenzura) ;)

Lucass

!!Oczywista zgoda z mojej strony!!
Polski żołnierz uczestniczący w misji w Afganistanie:
"Polska to piękny kraj , oddałbym za niego i za ludzi , którzy w nim mieszkają życie , ale nie za ludzi , którzy tym krajem rządzą" .

Vachell

Dokładnie - nie za polityków - nie warto ;)

Lucass

Politycy wywołują wojny , a później giną chłopcy , podczas gdy Ci co wojnę wywołali siedzę w bezpieczny miejscu .