Witam!
Szukam tytułów filmów pełnometrażowych gdzie pojawiają się szachy (np. partia szachów lub dłuższe wątki)
Będe bardzo wdzięczny za każdą pomoc
Pozdrawiam
Jakiś film widziałem pamiętam grali w hotelowej restauracji (chyba ) solniczki i co im podeszło pod rękę służyły za figury
Chyba obrus był w kratkę
Ktoś pamięta tytuł ??
Po dacie widzę że temat dawno nieaktualny. ale jakby ktoś szukał to o ile się nie mylę to taka scena była w serialu Coloumbo. a dokładniej Columbo: The Most Dangerous Match (1973)
Cały film jest skonstruowany jak szachowa rozgrywka :) http://www.filmweb.pl/film/Afera+Thomasa+Crowna-1999-756
sluchajcie moze kojarzycie tytul filmu chyba z sandra Bullock ... dawno go ogladalam ale pamietam ze grala z mistrzami szachowymi ...ktorzy siedzieli w osobnych pokojach... ona przemieszczala sie miedzy nimi i powtarzala ich ruchy... czyli tak naprawde grali sami ze soba
Sory ze podnosze stary watek ale nie mam gdzie zapytac
Tak dawno napisałaś tego posta jednak mimo to zapytam: Czy znalazłaś może do film, o który pytałaś? Niesamowite ale szukam od lat także właśnie tego filmu! I nikt, nigdzie nie wie o jaki chodzi. A ja pamiętam z niego właśnie tylko tę scenę gry z dwoma mistrzami szachowymi i to przechodzenie z pokoju do pokoju i powtarzanie na jednej planszy szachowej ruchu, który wykonał mistrz z drugiego pokoju. Z tym, że pamiętam iż ,,ogrywającym" tych dwóch mistrzów był mężczyzna. Ty zapamiętałaś kobietę :). Ale z całą pewnością chodzi o ten sam film. Jeśli odnalazłaś jego tytuł to bardzo proszę napisz o jaki chodzi.
To był serial pt. Jeśli nadejdzie jutro, z Tomem Berengerem. Główna bohaterka gra na statku z dwoma mistrzami Rosjaninem i chyba Rumunem. Pomysł zapożyczony już z Przygód Hodży Nasradina jeśli dobrze pamiętam nazwisko
Serial?? Nigdy bym nie pomyślała, wydawało mi się że to był film. No i nigdy bym zapewne tego nie znalazła w takim razie :), dziękuję za odpowiedź. Przejrzę odcinki i sprawdzę czy to na pewno o to mi chodziło. Jeszcze raz dziękuję :)