Poprzednia osiągnęła 1000 odpowiedzi dlatego nie mogłem dokończyć mojego zadania. Rozpoczynam kontynuację.

1. Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać.
Można podać łatwy motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i zażądać dwóch.
Czasem motyw jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą liczbę piszemy w nawiasie, jak ktoś by nic nie napisał, przyjmujemy, że 5. Zaleca się nie wykraczać poza kilkanaście żądanych tytułów, nawet jeśli motyw jest banalny.
2. Po podaniu tytułów autor postu podaje kolejny motyw.
Ponadto, dodam że nie wypisujemy tytułów pod własnym motywem, bo to trochę mija się z celem. Można podpowiadać, najlepiej nie od razu, tytuły do własnego motywu innym, podpowiedzi powinny być jednoznaczne, w końcu to nie Gra w Skojarzenia.
3. Motyw wpisujemy w odpowiedzi na temat, nie jako kolejny post. Pozwala to uniknąć bałaganu w postaci kilku obowiązujących motywów.
4. Tytuły filmów z jednej serii, traktujemy jako jeden tytuł. I tak, do motywu "Piraci", tytuł Piraci z Karaibów, liczy się raz, a nie 5 razy, choć filmów było pięć.
Podobnie do motywu: Tajny agent, wszystkie Bondy, to jeden tytuł.
Mam nadzieję, że jest to jasne ;)
5. Odpowiedzi z pytajnikiem- jeśli podany przez kogoś tytuł jest niepewny i nikt go nie może potwierdzić, dla ułatwienia traktujmy dwa z pytajnikiem jako jeden normalny.
6. By nie było zastojów, czas na zadanie nowego motywu wynosi 30 minut. Po ich upłynięciu osoba, która pierwsza zauważy brak nowego motywu, ma
prawo zadać własny.
7. Nie zadajemy bardzo szczegółowych motywów z oczekiwaniem jednego konkretnego filmu, z takimi pomysłami zapraszamy do "Gry w Skojarzenia" ;)
▼▼▼

Mistrzu-1

Kontynuacja poprzedniej z linku
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/%E2%80%A2+Gra+w+%22motywy%22.+%2875%29,295251 3?page=20

jest już 12 pozostało 3.

Mistrzu-1

Moje zostały zaliczone?

Misiu1968

Tak, tylko bez jednego gdzie bwyła transmisja duszy do innego ciała.

Mistrzu-1

Chodziło mi o Życie.po.Życiu z gołą Ricci ;p w sumie nawet nie pamiętam, że ona tam goła była? ale jak tak twierdzisz ;)

czarna404

Cały czas nagusieńka dlatego uznałem, że to było mega aktorskie wyzwanie. Byłem w szoku, że leżała golutka na metalowym stole i nie było jej zimno. SPOJLER!!! I nie skumała, że nadal jest żywa.

Mistrzu-1

haha ok.
Ten tytuł był/jest ok?

Mistrzu-1

To jest Gra w motywy 76

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
TheNaturat_2

Dorzuć lepiej jakiś tytuł ;p

czarna404

"Doctor Strange" 2016 :P......

Mistrzu-1

To było do TheNaturat nie do Ciebie :))))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Mistrzu-1

Pozostało 2 :)

Mistrzu-1

dobrze by było podsumować, jakie już są tytuły

Mistrzu-1

Doktor Strange
Enter the Void
If I Stay
Rumble Fish

Mistrzu-1

Motyw: główny bohater/bohaterka dopuszcza się kłamstwa, a potem brnie w nie coraz dalej i wreszcie na końcu prawda wychodzi na jaw/jest wyznana (10)

guanaco

Ciężki motyw
Na razie przychodzi mi do głowy tylko motyw Frediego z Ojca Chrzestnego, kłamał, zdradził i na końcu brat go za..... Ale to raczej nie to

guanaco

Ona to on
Miłość na zamówienie
Quiz Show
Parszywe dranie
Nie mów mamie, że niania nie żyje
Przypadkowy bohater ? (tylko kilka osób dowiedziało się o prawdzie)
Troje do tanga
Żona na niby
Ludzie jak my
Pół żartem, pół serio

Mucrof

Super, dzięki! Zauważyłam, że to bardzo częsty motyw w komediach romantycznych.
Od siebie dorzucę:
- Jak stracić chlopaka w 10 dni
- Moj brat goni dinozaury
- Uciekająca panna młoda
- Kobieta za burtą
- Poznaj mojego tatę
- Książę w Nowym Jorku

Mistrzu-1

Skoro nikt nie podaje motywu, to ja podam kolejny: element ubrania, który gra jakąś rolę (tzn. nie tylko jest kostiumem, ale jest o nim mowa w znaczący sposób) (8)

guanaco

Dam tylko połowę, raz że nie mam pomysłu na motyw to jeszcze damy się innym wykazać ;)
- Smoking 2002
- Lawrence z Arabii
- Gwiezdne Wojny (Vader)
- Pitch Black (okulary Riddicka)

guanaco

Nie jestem pewien, czy o to chodzi:
- Maska Zorro (maska)
- Batman
- Spider-Man
- Faceci w czerni (okulary)

Misiu1968

Jest 8 filmów. Daję zatem nowy motyw.

Mistrzu-1

Motyw: Złole lub bohater/rzy zdobyli kasę w gotówce i trzymają ją w torbach/ walizkach itd (legalnie lub nielegalnie). Przez cały film muszą ją chronić lub jest poszukiwana/ozyskiwana przez złych/konkurencję (8)

Mistrzu-1

Coś mi się zdaje, że się wszyscy wystraszyli motywu ;)

Misiu1968

haha xD

Misiu1968

Dwa powszechnie znane filmy powinny się wszystkim od razu skojarzyć :) Bo były właśnie o tym.

Mistrzu-1

Nakieruję: bandziory kradną kaskę i mają taką samą charakteryzację. Wszyscy mają wyglądać na tego samego piosenkarza :DDDD

Mistrzu-1

"3000 mil do Graceland"

klepsydra_8

super!

Mistrzu-1

Niestety nie oglądałem :)

Mistrzu-1

Beasts Clawing at Straws (koreański)

guanaco

Super. Mamy już:
1. "3000 mil do Graceland"
2. "Beasts Clawing at Straws"
3....
4....
5....
6....
7....
8....

Mistrzu-1

Prosty plan 1998
Przeklęta forsa 2008

Pepto

Bomba. Dzięki Marcinie!
3. "Prosty plan"
4. "Przeklęta forsa"
5....
6....
7....
8....

Pepto

Zasugeruję: drugi chyba powszechnie znany film z moim motywem. Terroryści kradną z pokładu samolotu rządowego kasę. Ich samolot rozbija się w Górach Skalistych a kaska w walizkach turla się po szczytach i dolinach :DDDDD

Mistrzu-1

No cóż, prawdopodobnie chodzi tu o "Na krawędzi" , ale oprócz tego jeszcze taki film przychodzi mi do głowy co to możnaby go podpiąć do pod ten motyw "Deadfall. W potrzasku" 2012.
P.S. Tak naprawdę to nie mam na imię Marcin :)

Pepto

Tak jest!
3. "Prosty plan"
4. "Przeklęta forsa"
5. "Na krawędzi"
6. "Deadfall. W potrzasku"
7....
8....

Pepto

Kradzież tożsamości??? XDDDD

Mistrzu-1

No coś w ten deseń :)

Mistrzu-1

Gotówka (Ca$h) 2010
Włoska robota - nie gotówka, ale łup w złocie, jest motyw jego odzyskiwania ?
12 godzin (Stolen) 2012 ?
To nie jest kraj dla starych ludzi
Oskar

Mistrzu-1

Motyw: znaczący tatuaż (7)

guanaco

"Podejrzany" (1987)
"Matrix"
"Memento"

guanaco

Może być kilka tatuaży?

Bo w tedy to obowiązkowo Skazany na śmierć

guanaco

Mamy już :D
1. "Podejrzany" (1987)
2. "Matrix"
3. "Memento"
4. "Skazany na śmierć"
5. "Perfect Skin" 2018
6. "Dziewczyna z tatuażem" Lisbeth Salander miała tego smoka na plecach.
7. "Ilustrowany człowiek" 1969
8. "Strażnicy galaktyki" ? co ten Drax miał na swoim ciele?
9. "Ptaki nocy (i fantastyczna emancypacja pewnej Harley Quinn)" Sama miała zdziarowane uda ale chyba też wytatuowała złolowi penisa na twarzy i chciał ją za to zabić.
10. "Mad Max: Na drodze gniewu"
11. "Vaiana: Skarb oceanu"
12. "Piąty element" Leeloo miała bardzo ważny dla zwycięstwa ze złem tatuaż na przedramieniu.
13. "John Wick". Miał ogromny tatuaż na plecach z napisem "fortis fortuna adiuvat"
14. "Reign Of Fire" 2002
15. "Hitman" 2007 Gość ma kod kreskowy na potylicy wytatuowany.
16. "Więzień nienawiści" Norton ma ogromną swastykę na kacie, na sercu.
17. "Ucieczka z Nowego Jorku" Snake Plissken miał kobrę wychodzącą z majtek na brzuch.
18. "Blindspot: Mapa zbrodni"
No i mój ulubiony tatuaż:
19. "Constantine" gdy łączył przedramiona powstawało koło z trójkątem.

Był jeszcze taki film walki gdzie vilany mają tatuaże, które podczas walki ożywały. Ale nie pamiętam tytułu.

guanaco

Jeszcze ze świeżych to Nobody - bohater znajduje włamywacza po tatuażu. Polecam film zresztą:)
No i klasyk "Papillon" oraz "I am Legend"

guanaco

W "I am Legend" jaki był tatuaż i gdzie bo nie pamiętam?

Mistrzu-1

Dziewczyna na końcu miała motylka na szyi

Mistrzu-1

Motyw: bohater główny lub drugoplanowy zrzuca sutannę. Jego przeszłość w jakiś sposób za nim się ciągnie (10)

Mistrzu-1

Priest 2011
Znaki
Powder Blue 2009
The Reckoning 2002
Anioł w czerwonej sukni 1960