Gra polega na podaniu do zaproponowanego tytułu filmu kolejnego, w którym występują podobne sceny bądź zachowanie aktorów, ich charakter jest bardzo zbliżony.
Każdy nowo podany tytuł filmu należy uzasadnić, wskazać wspólność cech.
Ale Chłopiec w pasiastej ma się łączyć z moim, czyli w obu powinien być obóz, ale w moim nie było.
Ja dałam perypetie bo to łączy Biegnij, chłopcze... ze Złodziejką.
Wskaz jakiś inny element wspólny, skoro uważasz że te dwa filmy są do siebie podobne, bo obóz faktycznie ich nie łączy.
A to "Złodziejki książek" i "Biegnij, chłopcze, biegnij" nie łączy piwnica? A "Biegnij, chłopcze, biegnij" i "Chłopiec w pasiastej piżamie" perypetie dziecka w czasie wojny?
Piwnica łączy Kopciuszka i Złodziejkę książek a perypetie dziecka to element wspólny dla Złodziejki książek i Biegnij chłopcze, biegnij. Ty miałeś wykazać co łączy Biegnij chłopcze, biegnij z zaproponowanym przez Ciebie Chłopcem w pasiastej piżamie, bo bynajmniej nie jest to obóz. Proszę Cię... naprawdę trzeba Ci to tłumaczyć?
Dobra, widzę że nie ma odzewu odnośnie sprostowania błędu, to do Twojego tytułu do Biegnij , chłopcze biegnij :
Dzieci Ireny Sendlerowej - getto
Nie, serial von Triera z 1994 - tam jeden z lekarzy stale wgapiał się w kibelek i obserwował swoje odchody ;)
Tak myślałam, ale pomyślałam, że zapytam. Oglądałam Królestwo a sceny nad kibelkiem były świetne. Następnym razem nie dawaj seriali :P
Czytam opis tego filmu, zupełnie nie rozumiem, dlaczego ten pan ograniczył się do 3 osób, w końcu jak stonoga, to powinno być nieco więcej. Ogródek miał za mały czy co?
A wiesz co, nie wiem, może chciał najpierw taką próbę zrobić jak to wyjdzie. W drugiej części już jest stonoga z prawdziwego zdarzenia xD