Zasady gry (dla nowych użytkowników;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać :)

1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej
jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi
przez zadającego.
3. Film musi mieć minimum 5000 głosów, w wyjątkowych okolicznościach może mieć
mniej. Tylko wtedy, gdy ktoś z aktywnie grających ma go w obejrzanych filmach.
4. Jeżeli nikt z aktywnie grających nie oglądał danego filmu, mile widziane są
podpowiedzi nie dotyczące fabuły. Niekoniecznie od samego początku, ale dobrze by
pojawiły się gdy są kłopoty z zagadką.
5. Zagadkę wrzucamy w odpowiedzi na temat! Pozwala to uniknąć niepotrzebnego
bałaganu.
6.Po odgadnięciu i potwierdzeniu zagadki gracz ma 2 godziny na
dodanie nowej zagadki, po tym czasie kto inny może ją przejąć. W ten sposób będzie
mniej zastojów.
7.Jeśli gracz zadaje zagadkę a potem znika na dłuższy czas (przyjmijmy, że 6 godzin)
zadajemy nową zagadkę, a do potwierdzenia tamtej lub dalszego zgadywania wracamy po
powrocie zadającego, który przepisuje zagadkę jeszcze raz aby była widoczna.
8. Jak nie masz czasu to nie zadawaj zagadki, lub zadaj prostą z dopiskiem "Nie czekać na
potwierdzenie".

9* Można rozmawiać ile wlezie także o filmach, o fabule, polecać sobie dobre tytuły, gadać o
aktorach. Jak za dużo się będzie chciało zdradzić z fabułą/scenami to można napisać z boku
komentarza, że uwaga spoiler!.

Dobrze mieć, większość z aktywnych uczestników w znajomych( ale też trzeba uważać na
trolle i kolekcjonerów znajomych), usprawnia to odgadywanie zagadek i łatwiej uniknąć zadania
filmu, którego nikt nie widział.

TheNaturat_2

współczuję Wam, ja mam teraz na szczęście tylko kota, który załatwia się latem poza domem :D

herma90

myślę że kot by nam posprzątał, jak należy ;)

marionat

hehe, zwłaszcza ona! przynosi z podwórka różne zdobycze :P

herma90

Po zastanowieniu, powiem Ci że moje szczury to prawdziwe hardcory ;) Nie wiem kto by na tym bardziej ucierpiał ;)

marionat

kiedyś przyniosła, myślałam, że to mysz, ale kiedy udało mi się złapać go żeby wypuścić to udziabało mnie to dość mocno i w ręku się nie mieściło - to chyba szczur :p a ona nim podrzucała także walka byłaby ciekawa :p

herma90

Ja mam kota i nic z tego, szczur ją kiedyś na śmierć wystraszył jak się na nią rzucił z pazurami i zębami więc teraz ma respekt xD

TheNaturat_2

hahahahaha, dobry!

herma90

;) to szkoda, że Cię udziabało, moje szczury ludzi nie gryzą, no...czasami Zębatej coś odbije, ale z reguły przyjazne są ;) Atakują tylko mojego psa - Gordona, bidactwo już caly nos ma w bliznach ;)

ania1987

dzikie dzieci
niewytłumaczalne zjawiska
smierć matki

oczywiście easy ;)

marionat

mama :P

ania1987

facet na wózku inwalidzkim
kłótnia i niedojście do porozumienia z przełożonym
niespodziewana miłość

herma90

widziałam?

ARDNASK3LA

tak i chyba wszyscy :P

herma90

pewnie widziałam ?

marionat

Ty tez :)

herma90

marionat

tak :)

herma90

Wiedziałam, że nie widziałam :P

TheNaturat_2

właśnie w szoku byłam :P

herma90

Zwykle stronię od takich hipersupermegaprodukcji :P ale to może kiedyś zobaczę

TheNaturat_2

ja też w sumie, ale w kinie byłam przymuszona więc.. ale na plus, że w 3D to nie marudziłam :P

TheNaturat_2

jak chcesz - dla mnie nieco to przereklamowane było... ale co kto lubi

ARDNASK3LA

To na pewno, ale od kilku mądrych osób, które są dla mnie autorytetami w jakiś sposób usłyszałam, że warto popatrzeć na to pod kątem filozoficznym więc może kiedyś spróbuję.

TheNaturat_2

muzyka fajna ale ja uwielbiam muzykę filmową więc nie jest to opinia obiektywna :D filozoficznie? może...

ARDNASK3LA

Ja lubię nietypową muzykę w filmach chyba więc nie wiem czy mi tym pomogłaś :P

TheNaturat_2

nietypową? a strażników galaktyki widziałaś?

ARDNASK3LA

Nie. Ja lubię muzykę filmową taką mało filmową, jakieś smyczki i te sprawy.

TheNaturat_2

a to właśnie tak jak ja... a strażnicy mnie przerazili tą muzyką i nie skończyłam... kiedyś do tego wrócę :)

TheNaturat_2

też często oglądam filmy pod takim kątem, wtedy są dość obciążające dla psychiki

herma90

Ja też zawsze się staram chociaż czasami to jest głupie bo niektóre filmy nie są do tego stworzone po prostu xD

TheNaturat_2

nie no oczywiscie :p

TheNaturat_2

dobry patent - już wiem co będę robić po egzaminie we wtorek... tylko jaki film? ;p

ARDNASK3LA

Jakiś zajebiaszczy

TheNaturat_2

ale taki z tych filmów, które "nie są do tego stworzone po prostu" :D - szukam patentu na niedającą się okiełznać głupawkę :)

ARDNASK3LA

A jaki gatunek Cię interesuje? xD

TheNaturat_2

sci-fi fantasy albo jakieś kryminalno-akcjowe :D byle nie romansidła przebrzydłe - komedie i dramaty też nie za bardzo na takie odchyły od normy...

ARDNASK3LA

Nie wiem, jakoś nie mam serca komuś takich filmów polecać... xD

TheNaturat_2

why? ja nei polecam komedii i dramatów bo do pierwszego są różne typy humoru a do drugiego się nie wypowiadam raczej, ale takie o barachło to wiesz... kto by się przejął że się nie podoba...

ARDNASK3LA

To popatrz w moje jedynki i dwójki, może coś wynajdziesz :P

ARDNASK3LA

moje odmóżdżacze tak traktujesz? ja tylko dzięki takim filmom jeszcze nie zwariowałam (mam nadzieję) ;p

ania1987

No to teraz uwaga: widzieli chyba wszyscy!

ślub
azjata
wyrwanie zęba

nikt mnie nie przebije, jeśli chodzi o łatwość i oczywistość ;))

marionat

Ja nie wiem :P

TheNaturat_2

uff myślałam że tylko mi mózg zawiesiło... ;p

ARDNASK3LA

ups, Ty nie widziałaś, a wstydź się!!

marionat

nie moje klimaty :/

ARDNASK3LA

oj tam, oj tam, jeśli masz poczucie humoru, na pewno mniej , czy więcej Ci się spodoba.

marionat

ostatnio usłyszałam że milion sposobów jak umrzeć na dzikim zachodzie mnie ubawi... chyba nie mam tego poczucia wiesz?
mnie bawi np terminal <3

ARDNASK3LA

nie oglądałam milion sposobów...więc nie wiem jaki to rodzaj humoru, ale kac vegas obejrzyj, przekonasz się czy należysz do większosci ;D