Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać. Będzie sprawiedliwiej, bo będzie
można podać
łatwy
motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i zażądać dwóch.
Czasem motyw
jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą liczbę piszemy w
nawiasie,
jak ktoś by nic nie napisał, przyjmujemy, że 5. Zaleca się nie wykraczać poza
kilkanaście
żądanych tytułów, nawet jeśli motyw jest banalny.
Jakby było dużo sprzeciwów lub pomysł okazał się nietrafny wrócimy do poprzedniej
wersji, więc
proszę się nie oburzać:))
Po podaniu tytułów autor postu podaje kolejny motyw.
Ponadto, dodam że nie wypisujemy tytułów pod własnym motywem, bo to trochę mija
się z celem. Można podpowiadać, najlepiej nie od razu, tytuły do własnego motywu
innym, podpowiedzi powinny być jednoznaczne, w końcu to nie Gra w Skojarzenia..
Motyw wpisujemy w odpowiedzi na temat, nie jako kolejny post. Pozwala to uniknąć
bałaganu w postaci kilku obowiązujących motywów.
UWAGA: Tytuły filmów z jednej serii, traktujemy jako jeden tytuł. I tak, do motywu
Piraci, tytuł Piraci z Karaibów, liczy się raz, a nie cztery razy, choć filmy były cztery.
Podobnie do motywu: Tajny agent, wszystkie Bondy, to jeden tytuł.
Mam nadzieję, że jest to jasne ;)
Odpowiedzi z pytajnikiem- jeśli podany przez kogoś tytuł jest niepewny i nikt go nie
może
potwierdzić, dla ułatwienia traktujmy 2 z pytajnikiem jako jeden normalny.
I jeszcze jedna zasada: by nie było zastojów, czas na zadanie nowego motywu wynosi
30
minut. Po ich upłynięciu osoba, która pierwsza zauważy brak nowego motywu, ma
prawo zadać
własny.
pesymistyczne podejście do życia
spotkanie z kolegą po latach
wstąpienie do stowarzyszenia
lekcje gry na gitarze, lekcje koreańskiego, itp
Napisz mi na privie co to za film, to oblukam (obiecuję, że nikomu nie podpowiem) :)
Ja tez się schładzam wodą.... chmielową :D
Zawsze marzylem o wakacjach pod namiotem na Mazurach, nigdy tam nie bylem, zawsze góry albo morze, i tak do zhaftowania hehe.
btw. to prawda, że u Was komary są wielkości bąków?
hehe, to zapraszam serdecznie!! na prawdę warto, zupełnie inny klimat, też często bywam nad morzem czy w górach, ale jednak wolę swoje rejony :) były, od 2 sezonów coraz mniej ich :p
Zapraszasz? A masz duży dom? hehe
Może kiedyś czas i fundusze pozwolą :)
Od dziecka zaczytywałem się Nienackim i jego Panem Samochodzikiem, często akcja tych książek umieszczana była wlaśnie na Mazurach.
hehe, a nie znam :P zapraszam ale niestety ewentualnie jako przewodnik, bo na razie nie mam gdzie :p
Blokada edycji. Powinno być od mlodzieńczych lat czytałem Nienackiego.
Nie znasz słynnego łowcy złodziei dziel sztuki,Pana Samochodzika i jego superasnego samochodu, który umiał pływać i rozwijał zawrotne (jak na tamte czasy) prędkości?Nie wierzę :)
w pobliżu jakiego jeziora mieszkasz?
a widzisz, ja zrozumiałam, że odkąd masz dziecko :P pan samochodzik - coś słyszałam, ale nie znam :P ja od młodzieńczych lat zaczytywałam się w Holmesie i oglądałam z zapałem Gadżeta :P
Niegocin, mam kilka minut:p
Conan Doyla też czytywałem, Gadżeta ogląda moja 3,5 letnia córa:P
Wstyd przyznać, ale kojarzę tylko Śniardwy i Mamry, a z miejscowości Iławę, Mikołajki i Mrągowo.
co z Wami :( Giżycko to najpiekniejsze miasto z naszej wioski, tak samo z Niegocinem...
hehe, mała wie co dobre :P
Nic nie kojarzę. Spytałam Actiona potajemnie czy już wie co to za film i czy mi się podobał to nawet mi nie odpisał.
Mogłam od razu tu Ciebie pytać, prędzej bym się dowiedziała :D
Czemu dobrze? Nie chciałam aby mi tytuł podawał spytałam tylko czy mi się ten film podobał. To chyba nie aż taka tajemnica.
ja w sumie tylko z dwie :D najbardziej pasuje mi tu "wielobranżowość głównego bohatera" do tego filmu i ciekawa praca tez by mogla byc reszty już nie kojarzę ;P