Dnia 18 marca o godzinie 19.00 na TVP1 w wieczorynce ponownie zostanie wyemitowany kultowy serial animowany Gumisie , apel do wszystkich aby tego dnia i o tej godzinie włączyli swoje odbiorniki , pokażmy ludziom od badania oglądalności że Gumisie tego dnia będą ważniejsze od jakichś tam faktów czy Wydarzeń , sprawmy by oglądalność Gumisów pobiła oglądalnoś Plebanii,Klanu i M jak Miłoś jednocześnie , namówcie dziadków , rodziców , kuzynów , kolegów , sprawmy by ta i następne niedziele były wyjątkowe :)
Ta Wielka 4 moim zdaniem nie musi ze sobą konkurować, wydaje mi się że każdy kto oglądał to lubi je wszystkie i wybiera "ten" ulubiony. Moim faworytem są Muminki ale z miłą chęcią obejrzę z moja babcia;) Gumisie, a tak poza tym warto je obejrzeć choćby dla świetnego dubbingu księcia Igthorna w wykonaniu Włodzimierza Bednarskiego
Gumisie uwielbiam je szkoda że takie bajki jakie wymieniliście to już żadkość te dzisijsze jakoś do mnie nie trafiają jakie ogląda moja bratanica.
Muminki oraz Smerfy są obecnie emitowane przez TVP.Muminki są emitowane we wtorki po miesięcznej przerwie a Smerfy od dawna są w piśtki ale co gorsza jest to nowy dubbing :(