Może jakiś kinomaniak , rzuci paroma tytułami z azjatyckiego kina które są godna obejrzenia.Ostatnio zasmakowałem w dalekowschodnim klimacie w filmach.Bardzo prszę.Mogą też być tytuły z dobrego anime, bo ta sztuka wyrazu też jest zacna.
dzięki z góry
pozdro

kinolus

Taki temat był ostatnio :)...ale nie szkodzi powtórzyć. Na pewno polecam horrory japonskie: the ring i Dark Water, a oprócz tego Oldboy i Ong bak!!Pozdrawiam

kinolus

Ciekawe filmy azjatyckie lub o Azji ma na swojej stronie Suzako - polecam. Ja dodaję do nich całego Kurosawę, bo bez niego chyba nie sposób interesować się Japonią. Oprócz tego polecam Ci Kundun - ciekawie i prawdziwie pokazuje Tybet. Polecam też Ostatniego cesarza.

kinolus

z Anim Ghost in the shell 2: innocence - koniecznie dodałbym Cowboya z akcji i Jungle: wo itsume Hale nochi Guu z komedii, Spitited away i Księżniczkę Mononoke z bajek;]
z fabularnych filmów głównie Oldboya, z Kurosawy wszystko.
Jeszcze, według mnie bardzo ciekawy film "69" jest godnym polecenia.
Pozdrawiam i życzę obfitej uczty z kinem azjatyckim!

kinolus

z Anim Ghost in the shell 2: innocence - koniecznie dodałbym Cowboya z akcji i Jungle: wo itsume Hale nochi Guu z komedii, Spitited away i Księżniczkę Mononoke z bajek;]
z fabularnych filmów głównie Oldboya, z Kurosawy wszystko.
Jeszcze, według mnie bardzo ciekawy film "69" jest godnym polecenia.
Pozdrawiam i życzę obfitej uczty.

Piotrus

"Nieodebrane połączenie"-Takeshi Mike

kinolus

Skoro anime też preferujesz... :)
"Mój sąsiad Totoro", "Spirited away", "Księżniczka Mononoke" geniusza Miyazakiego oraz "Siedmiu samurajów" Kurosawy. Wiem - Ameryki tymi filmami nie odkryłam, ale gorąco je polecam. Są naprawdę bardzo dobre! Oczywiście z nowszych to "Hero", "Zaitochi" i sporo innych, ale to już pewnie widziałeś... Pozdrawiam fanów filmów z gatunku "płaszcza i szpady" oraz Jack'a Sparrowa... :) :) :)
Kaileena

kinolus

Twórczosc Akiry Kurosawy - "Siedmiu samurajów", "Ran", czy japonska wersja "Makbeta" - "Tron we krwi". Goraco polecam