Film był grany w którejś z publicznych stacji ok 15 lat temu późno w nocy. Dotyczył gwałtów na młodych chlopcach. Pamietam dwie sceny, ale obejrzałem tylko połowę filmu bo dalej nie byłem w stanie. Główny bohater, kilkunastolatek był chyba w sierocincu gdzie został zwabiony bodajże któregoś wieczoru przez księdza i ten pokazywał mu książkę a następnie go zgwałcił. Później była scena jak ten chłopak szedł powoli korytarzem i pokazane bylo jak podciera się papierem który był cały we krwi.
W innej scenie ten chlopak był gdzieś wysłany na jakąś farmę czy gospodarstwo? gdzie prowadził to jakiś gościu który też go zaciągnął i zgwałcił. Chłopak się szarpal i bronił, a ten pedofil mówił że podobno ten dzieciak to lubi. Chłopak poznał tam jakiegoś kumpla z którym obserwowali jak jeszcze inny dzieciak jest zaciągany przez tego gospodarza.
Tak też myślałam, że to Opieka ale kurde był tam ksiądz ? Tutaj w filmie są opiekunowie ośrodka wychowawczego. Pamiętam jeszcze podobny tylko właśnie księża tam byli. W sumie film, który też szukałam kiedyś.
Dzięki za pomoc. Jak wspomniałem - oglądałem go szmat czasu temu i zapewne pomyliłem opiekunów/wychowawców z duchownymi.
Ale nie zmienia to faktu, że są dwa o podobnej tematyce i w jednych wychowawcy w drugiej duchowni. Opieka jak pisałeś mocna jest i to bardzo. A podziękowania dystymikowi:)