Pierwsze miejsce - bezkonkurencyjnie - wybitna trylogia Władcy Pierścieni.
Drugie - K-Pax - Gene Brewera - Polecam wszystkim fanom filmu K-Pax i Kevina :))
Trzecie - Zielona Mila - Opowieść Stephena Kinga
Lśnienie, Sekretne okno.
JURASSIC PARK!! Ciekawi mnie jakie są Wasze ulubione adaptacje.

Vampire

"The House of Mirth" - za angielski klimat i gre aktorow
"K-Pax" - za wszystko
"Władca Much" - film robi wrazenie
"Skazani na Shawshank" - nie trzeba rekomendowac
"Dangerous Liaisons" znakomita adaptacja powiesci

george_hagi

Co do opowiadań, to jeśli chcecie poznać prawdziwą wersje Czerwonego Kapturka to zajrzyjcie na mój blog :) milej zabawy

george_hagi

Adaptacje powieści Stephena Kinga: "Misery", "Skazani na Showshank", "Dolores Claiborne". A także: "Firma", "Egzorcysta", "Milczenie owiec". Czy to są najwybitniejesze adaptacje to kwestja dyskusyjna ale napewno moje ulubione. Trylogia "Władca Pierścieni" też jest dobra.

Vampire

Heh, Wladca Pierscieni Tolkena,Zielona Mila,Pamietnik ksiezniczki (moze nie najwybitniejszy,ale film zabawny) Pozdrawiam :)

Vampire

Adaptacje powieści Stephena Kinga: "Misery", "Skazani na Showshank", "Dolores Claiborne". A także: "Firma", "Egzorcysta", "Milczenie owiec". Czy to są najwybitniejesze adaptacje to kwestja dyskusyjna ale napewno moje ulubione. Trylogia "Władca Pierścieni" też jest dobra.

Vampire

Vampire

Vampire

Harry Potter i Solaris. Chociaż Jurassic Parjk też jest niezły

Hiroto

aaa wlasnie zapomnialam o Harrym Potterze ! :)

Vampire

miejsce I: Harry Potter i Komnata Tajemnic
miejsce II: Harry Potter i Kamień Filozoficzny
miejsce III: Władca Pierścieni Powrót Króla

To moje trzy ulubione adaptacje, ciekawe jakie są wasze...

Vampire

Zdecydowanie Zielona Mila i Rzeka Tajemnic. Nie mam nic przeciwko Władcy Pierścieni, ale stawiam na pierwszym miejscu inne filmy. Pozdro:)