Ostatnio zacząłem oglądać różne Chińskie filmy , obejrzałem Shaolin Soccer i obie części pijanego mistrza . Nie widziałem natomiast żadnego filmu z Brucem Lee ale chciałbym coś dziś obejrzeć poleci ktoś coś na początek ? Zastanawiałem się między : "Wejście smoka" , "Droga Smoka " i "Wściekłe Pięści ".

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Robson_kinoman

Nie oglądałeś Wejścia Smoka? LOL.

dead_fw

No nie widziałem żadnego filmu z Brucem Lee bo tak jak mówię dopiero zacząłem się interesować takiego typu filmami. Polecasz coś na początek ?

Robson_kinoman

Wejście smoka pozycja obowiązkowa:x

nina2001

A Jest dobra na sam początek ? Czy lepiej zacząć od Wielkiego Szefa który jest 2 lata starszy , bo co prawda Droga Smoka i Wściekłe pięści też są rok starsze od Wejścia Smoka.

Robson_kinoman

Jeśli chcesz obejrzeć tylko jeden z Brucem, ot tak sobie, to wybierz "Wejście Smoka".
Jeśli zamierzasz wejść bardziej masowo w azjatyckie kino akcji to zdecydowanie
obejrzyj wszystkie cztery (każdy ma swój urok i ciężar gatunkowy) chronologicznie.
"Wejście Smoka" to kolejny etap rozwoju kariery Bruce'a. Warto go przeanalizować.

Robson_kinoman

Zacznij od Wściekłych Pięści;)

nina2001

Mi się jakoś dziwnie kojarzy... hmm "Wejście Smoka" xDxD

Robson_kinoman

Wiesz, Shaolin Soccer leży daleko od Wejścia Smoka, ponieważ są to odrębne gatunki jakby nie patrzeć. Mogę Ci polecić coś podobnego jeżeli reżyserkę Stephen'a Chow'a (czała) już znasz:P

https://www.filmweb.pl/film/Rze%C5%BAnik+Wing-1979-119313

;)