Wczoraj obejżałem sobie nieśmiertelnego IV i naszło mnie pewne pytanie. A mianowicie czy cała ta seria jest ułożona chronologicznie?? Jeśli nie to czy ktoś wie jak to się powinno oglądać?
Masz rację. Mało jest logiki w tych kolejnych częściach Nieśmiertelnego. Ale wydaje mi się, że I i IV nawet nieźle się ze sobą łączą, natomiast dwie pozostałe są „jakby nie z tej bajki”
Masz rację. Mało jest logiki w tych kolejnych częściach Nieśmiertelnego. Ale wydaje mi się, że I i IV nawet nieźle się ze sobą łączą, natomiast dwie pozostałe są „jakby nie z tej bajki”
No właśnie. Dwójka zupełnie niepasuje do reszty. Gdyby ją usunąć wszystko trzymało by się kupy. Ciekaw jestem czy zostało to oficjalnie wyjaśnione.
Chronologia jest na maksa namieszana, w dwójce mamy odległa przyszłość, a trójka jest po jedynce, chyba plan był przy tworzeniu scenariusza taki, by zrobić tylko dwie części, w dwójce też jest trochę wyjaśnione z tą ichnią planetą, moze o to chodziło, żeby widz był jak najbardziej w temacie. No a czwórka w sumie jest najbardziej bez sensu, poza tym Lambert tam umiera, co tez mi nie zrobiło za bardzo, nie mówiąc już o cukierkowej konwencji całego filmu.