Wczoraj obejżałem sobie nieśmiertelnego IV i naszło mnie pewne pytanie. A mianowicie czy cała ta seria jest ułożona chronologicznie?? Jeśli nie to czy ktoś wie jak to się powinno oglądać?

AMPS

Masz rację. Mało jest logiki w tych kolejnych częściach Nieśmiertelnego. Ale wydaje mi się, że I i IV nawet nieźle się ze sobą łączą, natomiast dwie pozostałe są „jakby nie z tej bajki”

AMPS

Masz rację. Mało jest logiki w tych kolejnych częściach Nieśmiertelnego. Ale wydaje mi się, że I i IV nawet nieźle się ze sobą łączą, natomiast dwie pozostałe są „jakby nie z tej bajki”

newcastle

No właśnie. Dwójka zupełnie niepasuje do reszty. Gdyby ją usunąć wszystko trzymało by się kupy. Ciekaw jestem czy zostało to oficjalnie wyjaśnione.

AMPS

Chronologia jest na maksa namieszana, w dwójce mamy odległa przyszłość, a trójka jest po jedynce, chyba plan był przy tworzeniu scenariusza taki, by zrobić tylko dwie części, w dwójce też jest trochę wyjaśnione z tą ichnią planetą, moze o to chodziło, żeby widz był jak najbardziej w temacie. No a czwórka w sumie jest najbardziej bez sensu, poza tym Lambert tam umiera, co tez mi nie zrobiło za bardzo, nie mówiąc już o cukierkowej konwencji całego filmu.