Pytanie - dlaczego nie ma możliwości oceniania poszczególnych sezonów seriali lub nawet poszczególnych odcinków? Jak w międzynarodowym serwisie imdp? Zawsze jest tak, że w Waszym serwisie widzisz zbiorczą ocenę dla wszystkich sezonów, a przecież nie każdy sezon jest dobry?
Czy planujecie to zmienić? Oglądanie seriali jest coraz bardziej popularne i skoro macie zakładkę dedykowaną serialom, to warto robić to najlepiej jak się da :-)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
AnnAnnO

Dział: "Telewizja i seriale".

zweistein

raczej dział "Portal Filmweb"

Gasza1910

Tak, bardziej.

AnnAnnO

Faktycznie nie można oceniać osobno sezonów, ale poszczególne odcinki jak najbardziej można, przynajmniej u mnie opcja ta działa bez zarzutu.

misery76

Może koleżanka nie zauważyła, że te cyferki są klikalne?

A tak swoją drogą, to całych serii to chyba i na IMDB nie da się oceniać?

Marac

Nie wiem, bo akurat nie korzystam z IMDB, w każdym razie AnnAnnO ewidentnie musiała przeoczyć tę funkcję, więc wyjaśnijmy nieświadomym tej funkcji użytkownikom:

- na stronie serialu klikamy na cyferkę oznaczającą sezon, który chcemy ocenić
- na liście odcinków klikamy plusik po prawej stronie odcinka, który zamierzamy ocenić ( powinien pokazać się rząd gwiazdek )
- zaznaczamy wybraną ilość gwiazdek

I gotowe :-)

misery76

I jeszcze sprawdzamy czy się zapisało, odświeżając stronę, bo potrafi się nie zapisać (witamy na FW).

Marac

Oj, tak, święta prawda ;-)

misery76

A swoją drogą, to polecam "przeprosić się" z IMDB. Tam każdy odcinek ma swoją stronę - oprócz oceny można czytać ciekawostki o konkretnym odcinku, sprawdzić obsadę, dodać sobie do obejrzenia czy do ulubionych, dyskutować tamże zamiast na ogólnym forum, gdzie jest zwykle burdel itd...

Marac

Z braku czasu rzadko kiedy oglądam seriale, no i jakoś wolę jednak nasz swojski, rodzimy portal, mimo jego wszystkich wad i niedostatków. Może to kwestia długoletniego przyzwyczajenia. Jednak masz rację, że na IMDB można znaleźć więcej szczegółów. Jak czasami ( czyli raz na ruski rok ) potrzebuję jakiejś konkretnej informacji, której akurat nie ma na Filmwebie, to owszem, zaglądam tam, ale generalnie wolę nasz FW. Nie jestem taką "webską" użytkowniczką jak Ty, więc na moje skromne amatorskie potrzeby w zupełności wystarcza ;-)

Marac

O to właśnie chodzi :-) chcę tylko, żeby filmweb być profi serwisem; ciut jeszcze brakuje...

AnnAnnO

"Ciut"... mamy inne definicje tego słowa chyba... ;-P

"chcę tylko, żeby filmweb być profi serwisem"

Ja już się wyleczyłem z takich naiwnych oczekiwań i zasiadłem w loży szyderców. Dzięki temu unikam ciągłej frustracji, gdy coś nowego spieprzą.