Hej! Jak w tytule; poszukuję pewnego filmu w klimacie thrillera. Niestety oglądałam go kilka (jeśli nie kilkanaście) lat temu i niewiele z niego pamiętam. Akcja toczy się chyba w niewielkim amerykańskim miasteczku, a główną bohaterką jest młoda dziewczyna. Możliwe, że miała na imię Mary. Zadurza się w młodym zastępcy szeryfa, on także okazuje jej zainteresowanie. W miasteczku - bądź jego okolicach - dochodzi do morderstwa. Ofiarą jest kobieta, wcześniej prawdopodobnie została zgwałcona. Policja usiłuje rozwiązać sprawę. W międzyczasie pojawia się więcej ofiar - wszystkie to młode dziewczyny. Coś mi się kojarzy, że jedna została otruta jakimiś detergentami, po które poszła do sklepu; inną znaleziono chyba z odciętymi palcami. Pamiętam, że ostatecznie mordercą okazuje się być właśnie zastępca szeryfa, który na koniec ginie bądź trafia do więzienia. Ginie też sam szeryf, z którym główna bohaterka ma przez cały film trochę na pieńku, ponieważ często zwraca jej uwagę, że nie powinna sama chodzić po nocach itp. (Po odnalezieniu którejś z ofiar z jego ust pada chyba kwestia "Tak kończą dziewczyny, które nie wracają na noc do domu" czy jakoś tak). Film kończy chyba scena, w której po latach pokazują tę główną bohaterkę jako policjantkę. Czy ktoś się orientuje, jaki tytuł mógł mieć ten film?
Oglądałam wszystkie części Krzyku. Czwartą także. To z całą pewnością nie jest film, którego szukam.
może http://www.filmweb.pl/film/Miasteczko%2C+kt%C3%B3re+ba%C5%82o+si%C4%99+zmierzchu -2014-592702 ale to raczej nie ten