Witam!
Mam z kolegami fajny pomysł na film. Ogolna koncepcje juz mam ale brakuje mi kilku spraw. Ogolnie to tak: Film opowiada o losach niewidomej fryzjerki z miesciny Kotun (dobrze przeczytaliscie...niewidomej) o imieniu Michalina. Posiada ona swoj salon fryzjerski itp. Mamy juz miejsce pomysl. Ale za cholere nie mozemy wymyslec jakiejs fabuly. Tzn moi kumple ciagle tylko maja jakies pomysly na sceny gore itp ale prosilbym o jakies pomylsy na to jak ona stala sie niewidoma...I dlazcego morduje/jest fryzjerka. Ogolne przeblyski fabuly mile widziane. Aha! ja mowie na serio..:D I chodzi mi o naprawde fajne pomysly a nie np. bawila sie nozyczkami i jej sie wyslizgnely. To ma naprawde byl film na "poziome" cos czego jeszcze nikt nie wymyslil (gatunek: horror, komedia)...:P
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Jako mała dziewczynka przychodziła do salonu piękności swojej matki i zabierała włosy ze szczotek. Słuzyły jej one do robienia laleczek woodo (takie dziecięce zabawy). Pewnego dnia podpaliła jedną z lalek, a ogień wypalił jej oczy. Włosy od zawsze ją inspirowały/podniecały dlatego została fryzjerką. Może też mieć skłonności sado-maso.
Troche głupie, ale zawsze coś xD
"ogień wypalił jej oczy" hahaha!! mocne xD
"Jako mała dziewczynka przychodziła do salonu piękności swojej matki i zabierała włosy ze szczotek. Słuzyły jej one do robienia laleczek woodo [sic!] (takie dziecięce zabawy)." -> to jest nawet niezłe...
wlosy fascynowaly ja od zawsze. lubila czesac je ukladac . pomagala mamie w salonie (mam na mysli salon fryzjerski) co sprawialo jej wielko radosc. mogla w nim przebywac tylko kiedy przebywala w nim matka. pewnego pochmurnego wieczoru - zbieralo sie na burze, w powietrzu unosilo sie ciezkie i wilgotne powietrze (dalam sie poniesc:)- Michalina weszla do salonu. ukradla klucze z torebki matki. przez jakis czas bawila sie. ukladala wlosy lalkom i sobie robiac urzywajac latwopalnych spraey jakim jest lakier do wlosow czy jakis inny spray. nie chcac zapalac swiatla zapalila swieczzke i tak powstal ogromny pozar w ktorym to nasza bohaterka traci wzrok. po kilku latach jej matka ponownie otwiera zaklad. matka zostaje zabita przez michaline przez przypadek nozyczkami. mloda dziewczyna przezywa zalamanie . uczy sie jak byc dobrym fryzjerem choc to dla niej nie latwe.kolejnych ludzi nie zabija juz przez przypadek. stje sie wariatka ale dobrze to ukrywa. kazda zbrobnie przygotowuje precyzyjnie dba o szczegoly. w morderstwa wplatuje przybylych do miasteczka obcokrajowcow i swoich przyjaciol. chce sie zemscic za smierc matki bo obwinia o to wszystkich a nie siebie. wszyscy jej ufaja bo jaka niwidoma moze zrobic cos takiego.
troche bez sensu ale moze pomoze :)