bodajże o czarnoskórych złodziejach, może po prostu gangsterach. Pamiętam tylko jeden fragment z tego filmu. Pewien gość ucieka przed kimś w jakimś hotelu, czy po prostu większym budynku i z roztargnienia wpada na scenę, gdzie ma wystąpić jakiś wielki magik. Jakiś po prostu wielki mistrz. Prezenter się myli i myśli, że ten wielki magik to ten uciekający chłopak i prosi go aby pokazał jakąś ekstra sztuczkę. Chłopak nie chce, więc prezenter sam wychodzi z inicjatywą i prosi publiczność (bogatą) aby do czapki chłopaka powrzucała swoje kosztowności. Ludzie to robią a chłopak wciąż jest chwalony ze sceny. W końcu się odzywa, że to tylko przecież plotki....

No i właśnie reszty nie pamiętam. Chodzi mi ten film po głowie od paru dni. Nie wiem dlaczego taka czujka mi się włączyła na niego, ale z chęcią bym go sobie jeszcze raz obejrzał odświeżył.

Będę w tym wątku od czasu do przypominał o sobie, bo wątpliwe, aby ktoś go odgadł w bardzo krótkim czasie.

Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie i za pomoc. :)

wilczekstepowy

Podbijam temat, bo widzę, że choć minęło niewiele czasu to zdążył już przesunąć się dość sporo do tytuł. ;)

wilczekstepowy

Jeszcze raz podbijam. Niestety nie mogę sobie przypomnieć więcej szczegółów z tego filmu.

wilczekstepowy

Może ktoś w ten niedzielny wieczór sobie coś skojarzy?

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Sprecyzuj pojęcie "dosyć starej".

Lata 80-te bądź początek lat 90-tych.

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Wielka draka w chińskiej dzielnicy?

Nie. Na pewno nie. Tamten był utrzymany w klimacie "gangsta-komedii", bez tylu elementów "chińskich" oraz bez fantasy. ;)

wilczekstepowy

Tak, na wszelki wypadek odświeżam. ;)

wilczekstepowy

Ponownie, odświeżam

wilczekstepowy

Odświeżam i w dalszym ciągu liczę na cud. :)

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Klejnot Nilu?

Przypomniałeś mi już dwa starsze filmy, które wyleciały mi z głowy, ale niestety to nie jest również Klejnot Nilu.

użytkownik usunięty
wilczekstepowy

Widzę, że Ci zależy to jest jeszcze taka możliwość: jeśli dla tego filmu oznaczono słowo kluczowe "magician" lub magic-trick"
(a jest to prawdopodobne, bo oznaczają o wiele błahsze szczegóły)
to wpisz je w wyszukiwaniu zaawansowanym tytułu na imdb, może akurat będziesz mieć szczęście

Ok, dziękuję za cynk. Zaraz pójdę sprawdzić, co mi wyskoczy. ;)

wilczekstepowy

Już myślałem, że znalazłem, że to film "Dopadnę Cię krwiopijco", ale jednak nie. No nic na razie daję sobie na luz. Chyba, że założę temat z gangstakomediami (nie wiem, jak to nazwać). ;)