Szukałem tego filmu wiele razy, ale nadal cisza. Niestety level hard.

Chłopiec (około 10-letni) chciał pochować psa o imieniu Szatan i chyba zrobił dla niego jakiś prowizoryczny grób, na którym było napisane to imię. Ksiądz powiedział mu, że nie może być na takim grobie napisane Szatan, a chłopiec tłumaczył, że to imię jego psa. Raczej na 95% był to polski film, ewentualnie czechosłowacki. Pamiętam, że na tym "nagrobku" było napisane "Szatan" i to wyraźnie.

Nie jest to czechosłowacki film "Na skraju lasu" z lat 70. , chociaż pojawił się tam pies o imieniu Czart :-) Nie ma jednak tej sceny.

underground73

Ponawiam moje poszukiwania. Najwyższy poziom trudności, jak widać :-)

underground73

Nadal nikt nic? :-)

underground73

Jeszcze jedna próba znalezienia. Nie jest to film "Jutro będzie niebo" (2001).

underground73

W polskim kinie istnieje film, w którym pojawia się pies o imieniu Szatan. Jest to produkcja z lat 70. XX wieku, której tytuł to Na skraju lasu (Na samotě u lesa). W jednej ze scen chłopiec pochowa psa o imieniu Szatan, co wywołuje reakcję księdza, który zauważa, że nie można tak nazwać grobu. Film ten był emitowany w polskiej telewizji, a scena z psem o imieniu Szatan została zapamiętana przez wielu widzów.

underground73

https://www.filmweb.pl/film/Na+skraju+lasu-1976-142205

ksena999_2

To niestety nie jest ten film, chociaż pojawia się tam pies o imieniu Czart. Jednak w żaden sposób nie ginie ani nie zdycha. Pomieszałem ten film z jakimś innym, a podejrzewam, że raczej odcinek serialu to był i nie do znalezienia raczej. Ale dzięki.

underground73

Odświeżam jeszcze raz.