Szukam naprawde śmiesznych komedii i to bez różnicy czy polska czy zagraniczna. Piszcie!!! Z góry dzięki i pozdrawiam(

nie_aktualny_profil

Zacznij od polskich komedii Barei :
1986: Zmiennicy

1983: Alternatywy 4

1981: Miś

1978: Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?

1976: Brunet wieczorową porą

1975: Niespotykanie spokojny człowiek

1974: Nie ma róży bez ognia

1972: Poszukiwany, poszukiwana

1968: Przygoda z piosenką

1966: Małżeństwo z rozsądku

1965: Kapitan Sowa na tropie

1963: Żona dla Australijczyka

1961: Dotknięcie nocy

1960: Mąż swojej żony

1959: Inspekcja pana Anatola

1956: Nikodem Dyzma

1955: Godziny nadziei
a później przerzuć się na francuskie z Luisem de Funesem (pamiętam go z dzieciństwa) i serie o żandarmie albo "Kapuśniaczek" czy "Zawieszeni na drzewie" lub "Skrzydełko czy nóżka". Z reguły nie lubię polskiech komedii lat 90., bo w każdej z nich musi grać Cezary Pazura lub reżyseruje Olaf Lubaszenko, ale jesli Ci pasuje to dawaj- "Chłopaki nie płaczą", "Poranek Kojota", "E=mc2". Ja uwielbiam "Dzień Świra" Koterskiego ale to raczej tragikomedia. Z amerykańskich to lubiłam te z Chevy Chasem, ale teraz chyba juz nie bawią. No i zostaje Jim Carrey. Miłego oglądania. Pozdrawiam.

nie_aktualny_profil

Dzięki i czekam n akolejne tytuły.... :-)

nie_aktualny_profil

jak dla mnie zajebiscie śmieszne jest ..
"czy leci znami pilot" z lesie nielsenem i "ściśle tajne" z valem kilmerem ;p zajebiste parodie... ale nie ździwię się jak je już oglądałeś.. no bo jak można ich było nie widzieć ?;p pozdro ;* ;b xD

nie_aktualny_profil

Przychodzi mi jeden tytuł............."ŻYWOT BRIANA"jesli lubisz angielskie kino tzn angielski humor to cos dla ciebie
ps. widze ze na koncie zero punkcikow to tak jak ja ale co tam...pozdrawiam

Oska

Jezeli lubisz plytki i absurdalny humor polecam: But Manitou i RRRrrrr!!! jutro przysylka z gigantu przyjdzie z "Gwiezdnymi jajami" film tworcow buta manitou. to powiem ci czy fajne.

nie_aktualny_profil

Wlaśnie o to chodzi. Pozdrawiam i dzięki

A tak na marginesie do bach_s@... : masz racje widzialem te filmy