Szukam naprawde śmiesznych komedii i to bez różnicy czy polska czy zagraniczna. Piszcie!!! Z góry dzięki i pozdrawiam(
Zacznij od polskich komedii Barei :
1986: Zmiennicy
1983: Alternatywy 4
1981: Miś
1978: Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?
1976: Brunet wieczorową porą
1975: Niespotykanie spokojny człowiek
1974: Nie ma róży bez ognia
1972: Poszukiwany, poszukiwana
1968: Przygoda z piosenką
1966: Małżeństwo z rozsądku
1965: Kapitan Sowa na tropie
1963: Żona dla Australijczyka
1961: Dotknięcie nocy
1960: Mąż swojej żony
1959: Inspekcja pana Anatola
1956: Nikodem Dyzma
1955: Godziny nadziei
a później przerzuć się na francuskie z Luisem de Funesem (pamiętam go z dzieciństwa) i serie o żandarmie albo "Kapuśniaczek" czy "Zawieszeni na drzewie" lub "Skrzydełko czy nóżka". Z reguły nie lubię polskiech komedii lat 90., bo w każdej z nich musi grać Cezary Pazura lub reżyseruje Olaf Lubaszenko, ale jesli Ci pasuje to dawaj- "Chłopaki nie płaczą", "Poranek Kojota", "E=mc2". Ja uwielbiam "Dzień Świra" Koterskiego ale to raczej tragikomedia. Z amerykańskich to lubiłam te z Chevy Chasem, ale teraz chyba juz nie bawią. No i zostaje Jim Carrey. Miłego oglądania. Pozdrawiam.
jak dla mnie zajebiscie śmieszne jest ..
"czy leci znami pilot" z lesie nielsenem i "ściśle tajne" z valem kilmerem ;p zajebiste parodie... ale nie ździwię się jak je już oglądałeś.. no bo jak można ich było nie widzieć ?;p pozdro ;* ;b xD
Przychodzi mi jeden tytuł............."ŻYWOT BRIANA"jesli lubisz angielskie kino tzn angielski humor to cos dla ciebie
ps. widze ze na koncie zero punkcikow to tak jak ja ale co tam...pozdrawiam
Jezeli lubisz plytki i absurdalny humor polecam: But Manitou i RRRrrrr!!! jutro przysylka z gigantu przyjdzie z "Gwiezdnymi jajami" film tworcow buta manitou. to powiem ci czy fajne.