Dręczy mnie od dawna - oglądałam kiedyś film, ale słabo go pamiętam - Zaczyna się od
przyjazdu mężczyzny na farmę, podaje się za pisarza czy coś takiego. Tak na prawdę
pragnie on zdobyć ostatni element "czegoś", który pozwoli otworzyć mu jakiś wymiar. Dąży
do powstania trzeciego oka na czole. jest zafascynowany nazizmem, potrafi sterować
zwierzętami,a mieszkańcy barykadują się przed nim w nocy. Tyle co pamiętam. Proszę o
pomoc :)
Nie mam pojecia, wiec Ci niestety nie pomoge, ale jezeli moge to chcialabym sie dolaczyc do Twojej prosby o tytul. Ogladalam lata temu (chyba jakies 15 lat temu) bardzo przyjemny film o wspolzawodnictwie. Zaczyna sie zazdroscia dwoch matek o swoich malutkich synkow. Chlopcy sa w tym samym wieku i rozwijaja sie normalnie, ale ich matki tylko czekaja, kiedy ich syn bedzie w czyms lepszy, nauczy sie czegos nowego, "pokona" tego drugiego. Dzieci wychowane w takiej atmosferze przyjaznia sie jak ich matki, ale konkuruja ze soba cale zycie. Pewnego dnia postanawiaja sprawdzic, ktory z nich skoczy z wiekszej wysokosci (drzewa, dachu...). Mimo wszechobecnej zazdrosci film jest przesympatyczny i chetnie zobaczylabym jeszcze raz. Zapamietalam zwlaszcza jeden tekst - jedna matka chwali sie drugiej: moj synek juz mowi "prognoza pogody". Wtedy ta druga leci do domu i probuje wymusic na swoim bobasku: powiedz "prognoza pogody"!:)