Szukam dwóch filmów, które oglądałam w dzieciństwie.

1. Film prawdopodobnie produkcji amerykańskiej, dramat o rozbudowanej akcji. Oglądałam go jakoś w 2004 lub 2006 roku na TVP1, TVN. Opowiada o dwóch kobietach jedna jest samotną matką (rozwiodła się z mężem) i wychowuje niepełnosprawnego chłopca (chłopiec jeździ na wózku), a druga kobieta jest bizneswoman, jest bogata i mieszka z mężem córką i synem. Akcja toczy się w upalny dzień w mieście. Pierwsza kobieta chce kupić teleskop dla swojego syna. Druga kobieta jest zapracowana i musi pozałatwiać wiele różnych spraw. Okazuje się, że jest w ciąży, musi pojechać do szkoły, bo syn wziął z domu broń, a córka dzwoni do niej, bo dostała okres.
Tamta kobieta też jest zabiegana i obie natrafiają na siebie na drodze. Wynika wielka awantura, zaczynają się ścigać i mają wypadek samochodowy, gdzie kobieta bizneswoman sięga po odebrana ze szkoły broń i strzela do tamtej. Na koniec filmu jest scena gdzie lekarze oznajmiają mężowi pierwszej kobiety że ona nie żyje (syn ma zamieszkać z ojcem), a druga kobieta ma amputowane nogi i dowiaduje się, że dziecku nic nie jest i będzie to chłopiec.

2. Horror też oglądałam jak byłam dzieckiem czyli między 2004 a 2007r.
Jedyne co pamiętam to, że jedna scena rozgrywała się w nocy w domu, który był w lesie tam mieszkała jakaś rodzina, syn (nastolatek) pokłócił się chyba z ojcem. Potem ktoś wyleciał z balkonu i zginął. Pamiętam, że ten chłopak uciekł z domu i pędził przez las. Był mocny najazd kamerą na drzewa (wiec może jakiś motyw morderczych drzew, ale nie jestem pewna). Następnie w szpitalu lekarze przeprowadzali sekcję zwłok i w ciele były jakby drzazgi. Inna scena to dwoje dzieci małych było uwięzionych w pokoju w chatce. Przyszła ich ratować ciotka, ale duch ja zastrzelił, był tez motyw krwawych śladów stup znikających na podłodze (tego duch czy czegoś chyba kobiety jakiejś).
Dziękuję za odpowiedź ! :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
celii28

1. http://www.filmweb.pl/film/Ostatni+zjazd-2006-300977

Esqu

Bardzo dziękuję!!!