Mam do was prośbę! Mam zamiar zorganizować maraton horrorów w swoim domu i zaprośić trochę ludzi. I proszę was o to żebyście podali mi troszkę tytułów horrorów, których naprawdę się przestraszymy. Już kilka razy ogranizowałam coś takiego, ale tak wychdzoiło, że filmy wybrane przez nas były po prostu śmieszne lub wręcz głupie.
Tak więc, mam nadziję, że mi pomożecie. Z góry dziekuję.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
jigsa

proponuje the ring. ale tylko część pierwszą, w wersji amerykańskiej. a poza tym Blairwitch project. też tylko część pierwszą. ewentualnie jeszcze piła1.
natomiast zdecydowanie odradzam Lęk i japońską Klątwę - jedne z gorszych i głupszych filmów jakie w życiu widziałam.

pe_es

Jeżeli któś chce się przestraszyć to nie polecam The Ring czy Blairwitch bo te horrory wogóle nie straszą. Ja polecam The Breed, Creep, Wolf Creek, Wrong Turn.

scarfi

Dokładnie, Blairwitch to totalna pomyłka, za to Rasa (the Breed) jest mocno wkręcająca. Muszę to zdobyć na dvd..

jigsa

sama także użądzam coś takiego:) My będziemy ogladać wszysctkie częsci piły. Może nie są wybitnie straszne, ale zakończenie mnie za pierwszym razem bardzo zaskoczyło, więc z miłą chęcią zobaczę reakcję moich znajomych, którzy Piły jeszcze nie widzieli :P

jigsa

Witam według mnie wystraszyć sie można następującymi horrorami: Stay alive , Droga bez powrotu , Wzgórza mają oczy , Teksańska masakra piła mechaniczną , See no evil.Naprawde polecam. Miłego wiczooooorku

jigsa

The shutter, Chakushin ari (Nieodebrane połączenie), Ciemność, a przede wszystkim Oni (Ils) z Francji!!!
"Zejście" to też będzie dobry wybór :)

Anihilator

Jest to raczej indywidualna sprawa, bo każdy boi się czegoś innego, ja bym poleciła:
Ring I
Silent Hill - ja się nawet bałam
Teksańska masakra...
Nie doradzam starszych produkcji bo nie wiem czy takie lubisz.

jigsa

Polecam "The Call Of Cthulhu", klimat rodem z Lovecrafta rządzi.