Cześć wszystkim. A więc tak jak w temacie. Szukam bardzo ciężkiego do rozpoznania teledysku. Teledysk ten był opisywałem na wielu już forach muzycznych i nie tylko. Ale nikomu nie udało się go odnaleźć. Jednym z takich forów jest "Muzyka z reklam". Nie potrafię wkleić tutaj linku , ponieważ wyskakuje jakiś błąd.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany moim problemem w znalezieniu tego teledysku, to musiałby wejść sobie na mój wątek "ręcznie" Google-> Muzyka z reklam-> Jaka to piosenka -> Poszukuję ciężkiego do rozpoznania, starego teledysku.
Temat ten założyłem prawie 10 lat temu i od tego czasu regularnie co miesiąc go odświeżam. Pomimo pomocy użytkowników, nie udało się odnaleźć tego teledysku. A ja sam, agresywnie szukam tego teledysku odkąd mam internet, czyli od roku 2008.
Wkleję tutaj teraz treść mojego opisu z tamtej stronki:

Teledysk ten jest stary, z lat 90, ale jestem podejrzewam , że z przedziału 1992- 1997 .Zapamiętałem tylko, że co jakiś czas podczas trwania teledysku pojawiała się łysa, szczupła, biało- skórna kobieta, niczym duża, żywa lalka. Miała makijaż i dużą ilość kolczyków w uszach. Była bez ubrań, a z jej ciała "wychodziły" podłużne, kilkunastocentymetrowe, złote jakby berła lub kolce (nie wiem jak to nazwać) i robiła różne pozy. Była pokazana od pasa w górę, z profilu i z tego co pamiętam, to nie śpiewała tylko co jakieś czas się pojawiała i robiła to po lewej stronie teledysku (Na pewno po lewej stronie). Teledysk był kolorowy. Piosenka była śpiewana po angielsku i nie był to hip hop, rap ani rock.
Była chyba nawet bez stanika, bo te wychodzące złote kolce lub duże berła, zasłaniały co trzeba.

W wyniku moich bardzo długich poszukiwań i przeglądnięciu dziesiątek tysięcy (!) teledysków, udało mi się odnaleźć tą kobietę " lalkę ". Prawdopodobnie jest to Polly Fey- osoba która występowała w dużej ilości teledysków w latach 90 np;

3 0 matic- Success
3 0 matic- All I want is you
Holly Johnson- Legendary Children
Deuce- On the bible
Snap! - The Power '1996
Nus- Charlotte (UK, 2000)
Boy George - Funtime
Real Mccoy- Another night
Elton John - Please

Pomimo tej wiedzy, nie potrafię odnaleźć poszukiwanego przeze mnie teledysku.

Teledysk na pewno istnieje, bo w roku około 2007 (to były początki youtube) natrafiłem na niego właśnie na youtube i głupi ja, nie zapisałem sobie wykonawcy i tytułu, a teraz przepadł bez wieści.

Polly fey jest na instagramie :P:P Pisałem, prosiłem. Na nic

Na youtube na moim kanale Truedżex jest film "Polly Fey- Model of the 90s"- To jest taki filmik
z teledyskami w których wystąpiła.

No i tak to mniej więcej wygląda.

No rzeczywiście, jest to bardzo trudne zadanie, ale podoba mi się to Twoje agresywne szukanie :P Mam nadzieję, że wreszcie uda się rozwikłać tę zagadkę :P :) Nie moja stylistyka, a szkoda, bo trochę tego z tych lat widziałam ;) Chociaż, mam wrażenie, że ten obraz nie jest mi jednak tak zupełnie obcy... Trochę szkoda, że nie podałeś chociaż gatunku.

Niestety nie kojarzę, ale napisałem na zagranicznej grupie - może tam będą wiedzieli, bo jest ponad 30 tys. użytkowników. Niemniej jednak, z teledyskami jest trudno zwykle. Sam szukałem jednego o Afroamerykaninie z boomboxem na plaży i do dziś nie znalazłem :-D

użytkownik usunięty
underground73

Fajnie. Dziękuję bardzo. To może opisz mi ten teledysk. Co szkodzi :P

Tu jest problem, bo oglądał go tylko mój kolega. Afroamerykanin z boomboxem na ramieniu idzie przez plażę - prawdopodobnie ma też czerwone kąpielówki. Idzie i śpiewa "Ummala, ummala" co najmniej kilka razy. Co ciekawe, bardzo podobny refren jest w piosence disco polo Buenos Ares (stary zespół) pt "Pomarańczowe drzewa". Idzie i śpiewa to "Ummala, ummala, ummala, ummala", ponoć jacyś ludzie odkrzykują też "Hey! Ho! Hey!" - znów jest to bardzo podobne do tego Buenos Ares. Nie zdziwiłbym się, gdyby był to cover oryginału.

Nawet pisałem kiedyś maila do jednej z członkiń zespołu, ale ona chyba dołączyła później i odpisała mi, że kompletnie nie kojarzy pierwotnej wersji.

PS: Dałem Twoje zapytanie na Reddit, ale wątpię, by ktoś szybko rozpoznał. Tego mojego programu też nikt nie kojarzy, a na 100% był tam Ireneusz Bieleninik i często nawet konkretne nazwisko nie pomaga.
https://www.filmweb.pl/forum/seriale/Program+rozrywkowy+z+Polsat2,1896267

Co do Twojego teledysku, to ktoś zasugerował ten: 
Monster Magnet - Negasonic Teenage Warhead

użytkownik usunięty
underground73

Kurczę. Chciałem Ci pomóc, tak jak Ty mi  pomogłeś w  filmach, ale w ogóle nie kojarzę takiego teledysku :P 
Ostatnio przejrzałem wszystkie teledyski z stronki MTV Chill out zone. To są takie ekstremalnie mało znane teledyski, często ze kiepską muzyką. Ale były puszczane kiedyś na MTV i VIVA w godzinach wieczornych.  Parę się też znalazło takich, które kojarzyłem. 
Co to "Monster Magnet" to niestety to nie jest ten teledysk. Jest w prawdzie łysa kobieta, co pojawia się co jakiś czas, ale brakuje tych złotych kolców wystających z jej ciała. No i nie jest to Polly Fey którą podawałem w opisie  :P 

No nic, szukam dalej zatem. Na jeszcze jednej grupie zapytałem, ale ciężko będzie. Może Live: Lightning Crashes ?
"Live performs in the music video "Lightning Crashes" from the album "Throwing Copper" recorded for Radioactive Records. Ed Kowalczyk sings ans the band stand motionless in a decorated room. Video clips of a woman giving birth and a bald woman play throughout."

Inne efekty moich wyszukiwań - jestem szalony, wiem :-D 
Opus III: It's a Fine Day
Snap! Feat. Einstein: The Power '96
Można szukać tak, ale to jak szukanie igły w stogu siana:
https://www.imdb.com/search/title/?title_type=music_video&release_date=1990-01-0 1,1999-12-31&genres=!documentary,!short

Ja szukam jeszcze 5 filmów na pewno:
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Niemieckie+kino+przygodowe+-+szukam+od+wielu+ lat,3478990
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Poszukuj%C4%99+polskiego+filmu+albo+odcinka+s erialu+-+pies+Szatan,3447551
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+o+hinduskim+ch%C5%82opcu,3377309
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Polski+film+o+arystokracji,3406686
https://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+odcinka+serialu+o+wi%C4%99zieniu ,1915943

Chłopaki, też szukam, z przyczajenia :P Niestety, nic sensownego nie znalazłam. Truedzex@ Jesteś pewien na 100%, że to chodzi o Polly Fey?

użytkownik usunięty
Malgosia_Jakastam

Taaak Małgosiu. To jest na pewno ona. Pisałem do niej na instagramie, ale zero odzewu. Na facebooku pisałem. Zero odzewu. Nawet znalazłem gdzieś w odmętach internetów email do niej, ale znów zero odzewu. Ja cały czas nie odpuszczam. Znalazłem nawet adres email do jej siostry !! i udało mi się z nią nawiązać kontakt xD Czujesz to ? hehe. Ale na moją wiadomość odpisała tylko, że " Kontakt z Polly uzyskam poprzez instagram". Na kolejną wiadomość już nie odpisała. A ja tak mocno chcę ten teledysk odnaleźć. Tata nagrał ten klip na kasetę VHS w latach 90 w Niemczech.
Łysa, szczupła, białoskóra kobieta. Niczym duża lalka, z tymi złotymi kolcami w ciele. Po lewej stronie ekranu. Lata 90. Ehhh 

Może to głupie, ale warto napisać do tego fotoreportera: https://alexgerry.com/polly-fey/

użytkownik usunięty
underground73

Pisałem xD

Stworzyłem kilka tematów pt "Music video with a living doll with earrings, Polly Fey model" w różnych miejscach internetu i czekam. Nawet na Filmfind - ostatecznie można by tam wykupić "Bounties" i zapłacić za temat, ale nie wiem czy to odniesie efekt.

Uważaj, żeby Cię nie wzięła za stalkera :D Ale serio, podziwiam pomysłowość i wytrwałość ;) Otwórzcie biuro detektywistyczne z undergroundem, widzę potencjał :D

A może znajdź jakieś forum typu ,,podobają mi się łyse z kolcami" i tam poszukaj, mało to takich koneserów? :) ;p Ewentualnie jakieś z cięższą muzyką ;) Chociaż...pewnie już to przerobiłeś :P

underground73

Ja się już też zaczynam wkręcać w temat i nawet szukałam po słowach (tłumaczyłam) XD

Natrafiłem na jedyne źródło z listą teledysków, reklam i filmów - dokładnie jej LinkedIn.

MUSIC VIDEOS include:

George Michael, Boy George, Elton John, Holly Johnson, Richard O'Brien, Savage Garden, Rosie Gaines, Snap, Jeremy Healy, Wayne G. featuring Stuart Who?, The Almighty

ADVERTISING CAMPAIGNS include:
Dr Martens, Guinness, Murine Eye Drops, Channel 4/Music, Harvey's Bristol Creme, Samsung, CK International Ltd., Fatima Al-Naqui Make-up Academy, ICL Computers, Mansfield Bitter, Ann Summers

FILMS include:

Bogieville - Creature. Director: Sean Cronin
Sweet Brother - Faerie Queen (& Voice-over). Director: Layke Anderson
All of us Strangers - Supporting Artist (Nightclub). Director: Andrew Haigh
Dracula is Not Dead - Inanna. Director: Luizo Vega
Starched - Executive. Director: Cath le Couteur
Fetish, NUS - Charlotte. Director: Chris Cunningham

użytkownik usunięty
underground73

Ehhh !!! Tyle propozycji zapodałeś, że już miałem iskierkę nadziei, że może teraz ...... Ale nie. Dziękuję Ci bardzo Undergrandziku za fatygę, ale niestety nadal nigdzie tam nie widzę tego teledysku. Faktem jest, że rzeczywiście występowała u niektórych artystów, których wymieniłeś np Snap, Holly Johnson. Ale  pojawiała się też w innych zespołach, które nie są wymienione np:
-3 O- Matic (Success, All I want is you)
- Deuce (On the bible)
- Real Mccoy  (Automatic lover)
A więc dalej ten klip pozostaje enigmą .

Dodam tylko od siebie, że więcej źródeł w internecie nie znalazłem. Niestety pozostaje czekać na odpowiedź od jakiegoś użytkownika z obcego forum - może ktoś odgadnie, ale będzie trudno. Jesteś pewny, że żaden z podanych artystów nie stworzył takiego teledysku? Niestety podane są same nazwy zespołów, a nie konkretne tytuły - dziwna sprawa.

Ewentualnie napisz coś więcej na grupie "Jaki to film" z FB, tam też zamieściłem post, można go łatwo znaleźć. Tyle ode mnie na ten moment.

PS: I jeszcze jedno: jakbyś pamiętał melodię, to by na pewno ułatwiłoby sprawę - może by się znalazło po utworze. Obawiam się, że w latach 90. Polly Fey mogła być tak nieznana jak Asia (Cleo) z zespołu Dwie Asie za czasów rapu zespołu Fenomen, kiedy jeszcze nawet nie wymyśliła sobie ksywki Cleo. Co prawda ta Polly Fey wydaje się być nawet mniej popularna w USA niż Cleo w Polsce, a to dodatkowo utrudnia znalezienie teledysku.

Napisałem pod zbiorem teledysków 
90s EURODANCE MEGAMIX VIDEO MIX FULLHD #nineties , może tam ktoś odpowie.

Wiem, że się powtarzam, ale co mi tam, zapytać mogę ;) Na milion procent jesteś pewien, że nie ma opcji, by to mógł być jednak ktoś inny? Na przykład taka Nina Hagen w pewnym okresie swojej twórczości była łysa, (choć z lalką bym jej nie skojarzyła ;)). Znalazłam takie zdjęcie https://www.pinterest.com/pin/1477812373169349/ chodzi mi tu o jej strój, twarz ma bardzo różną na zdjęciach. Tutaj jest też w krótszych włosach : https://www.eldersorient.com/gli-anni-80-di-nina-hagen/ , https://www.imago-images.de/st/0056673203 . Biorę też pod uwagę jej zmienny wizerunek sceniczny, zarówno kolce, jak i kolczyki pasują mi do niej ;)

użytkownik usunięty
Malgosia_Jakastam

Teledyski Niny Hagen już dawno przejrzałem i nie było tam tego czego szukam :P Chyba, że wystąpiła gościnnie w teledysku w roli tej kobiety lalki z złotymi kolcami, ale na prawdę, ale to na prawdę wątpię. Wszystko wskazuje na Polly Fey. Te kolczyki w uszach, na łyso ogolona. Podczas gdy pojawiała się w tym klipie którego szukam, na 101 % wyglądało to tak: Po lewej stronie ekranu- Pokazana od pasa w górę, bez ubrań. Łysa, szczupła, kolczyki w uszach no i te złote kolce wychodzące z jej ciała. A na palcach miała chyba założone takie złote stożki. Ja się tego bałem, jak byłem mały. Mniej więcej w 2008/2009 roku, natrafiłem na ten teledysk gdy oglądałem youtube. I trzeba przyznać, że jestem bardzo głupi, no ale nie zapisałem sobie tego jak się nazywa. Klip jest na pewno z lat 90. Dzięki Małgosiu za odpowiedź.

Niezły jesteś, naprawdę ;) Jaki tam głupi:P Skąd mogłeś wiedzieć, że później tak trudno będzie Ci go znaleźć ?;) Nie ma za co, szkoda tylko, że niczego nowego ona nie wniosła.

Dodam jeszcze info od tego użytkownika marius z innego forum, na którym pisałeś, bo to też ważne info, że utwór mógł być z gatunku trance.

" pamiętam że pokazano taki teledysk jak opisujesz, było to na początku lat 2000 chyba z 3 razy w programie dance world na polsacie. myślałem ze to był utwór star machine jakiś teledysk ale chyba jednak inny. nie wiele pamiętam, ale wydaje mi się że utwór dance bond - eins zwei to mógł być ten teledysk i tam była pokazana z lewej strony bardzo wąska kobieta lub manekin która świeciła jasno w rytm muzyki i wychodziły z niej promienie jakieś, na końcu teledysku znacznie przyspieszała ruchy i szybsze były te jakieś promienie tyle pamiętam"

użytkownik usunięty
underground73

Być może z ten utwór z gatunku trance. Ja zapamiętałem tylko tą łysą kobietę. Tak na marginesie, znalazłem Polly Fey jak była na okładce płyty cd trance :P

Jak możesz, to podeślij linka. Znalazłem jeszcze tylko takie coś.
Qkumba Zoo - The Child (Inside)
Może to jakiś inny utwór od tego Qkumba Zoo.

Była też kanadyjska modelka Eve Salvail, ale nie znajduję teledysku.

PS: Poszedł post na grupę "Discontinued and Nostalgic Snacks and Blasts from the Past!" - tam jest ponad 964 tys. członków. Jak już tam nie zgadną, to sam nie wiem co. Odpuszczam temat na razie chyba :-D 

użytkownik usunięty
underground73

Tak underground73. Odpuszczamy już, bo i tak tego nie znajdziemy, ale i tak Ci serdecznie dziękuję za chęci. Jeszcze nikt się nigdy tak nie zaangażował w szukaniu tego teledysku ja Ty. Może jest to zapisane w gwiazdach, że mam tego nie odnaleźć ha :P Qkukba Zoo też to nie jest. Już dawno temu przejrzałem ich teledyski.

underground73

Racja z tą modelką. Co ciekawe, obie działają również muzycznie :) A na pewno działały,

Dodam jeszcze tylko, że namierzyłem jakieś niszowe teledyski niemieckiego zespołu U96, ale nadal nic konkretnego. Piszę jedynie dlatego, że styl teledysków pasuje do tego wspomnianego. Może to jakoś naprowadzi w wolnej chwili.

użytkownik usunięty
underground73

Uuu. Zespół U96 znam od bardzo dawna i bardzo go lubię. Tam nie ma mojego teledysku.

Nie znam niestety tego teledysku, ale napisze Ci jake hasla switaja mi w glowie po przeczytaniu calosci:

Bjork
Chris Cunningham
Dj Marusha
Cranberries
Pinhead.

Nie chce Cie dobijac, wiem jakie to uczucie kiedy szuka sie jakichs lost media, sam tam mialem, ale to rownie dobrze jak teledysk - moze byc rowniez jakas reklama telewizyjna.

Zycze powodzenia w poszukiwaniach!!

Doctor_Who

Bjork odpada, na bank :) Ale też w pierwszej chwili o niej pomyślałam ;) Choć opis jednak nie pasował mi do tego co znałam.

Doctor_Who

A tak z ciekawości, czego szukałeś? Znalazłeś? :) Nie ukrywam, że wkręciłam się trochę w te poszukiwania :D

Malgosia_Jakastam

Witam.
Szukalem animacji "Adventures of Captain Buzz Cheeply", a w dalszym ciagu szukam filmu dokumentalnego USA o narkomanach ktorzy wyszli z nalogu, prawdopodobnie z konca lat 90s lub poczatku 00s.

Doctor_Who

Super, że choć częściowo odnalazłeś to, czego szukałeś :) Filmu niestety nie kojarzę.

użytkownik usunięty
Malgosia_Jakastam

Niestety panie Doktorze Who. Chciałeś dobrze, ale mówiąc krótko nie wyszło hehe. Dobrze, że jeszcze nikt nie zaproponował Sinead O'connor. Bo wtedy bym się zdenerwował. A wtedy robi się nieciekawie (zaczynam tupać nogami i takie tam) HA :P. Słuchajcie, można przejąć ten temat jak chcecie, bo i tak nie znajdę tego teledysku.
Wyobraźcie sobie, że na kasecie tata nagrał kiedyś  taki teledysk: Dreamcatcher- An ocean of Joy. Zobaczcie na youtube- Jest tylko jeden kanał co dodał ten teledysk i jeszcze w słabej rozdzielczości. I spójrzcie jaką ma zawrotną ilość wyświetleń. Ten teledysk dla osoby, która pamięta tylko urywki jest nieodszukiwalny (nie wiem czy jest takie słowo).
Podobnie jest z moim. A tak na marginesie, patrzcie jaka ta Polly Fey jest burakiem, że nie odpisuje na email :P:P. Żarty żartami, ale naprawdę mi szkoda, że nie mogę tego klipu znów zobaczyć :(

Mnie też na takie maile zwykle nikt nie odpisywał, nawet ten Ireneusz Bieleninik zdaje się nie zauważyć mojej wiadomości. No nic, najłatwiej w Twoim przypadku byłoby odnaleźć kasetę albo archiwum Youtube. Inaczej chyba się nie znajdzie.

Zastanawia mnie jeszcze gdzie ten teledysk najpierw widziałeś? Programy typu MTV czy Viva też mają swoje archiwa, ale pewnie to wiesz ;) No i można sobie porozmawiać z innymi - w przypadku MTV na jednej z takich stron jest odnośnik do grupy na discordzie. Oglądałeś może też już taką stronę? https://archive.org/ Tu są przeróżne rzeczy archiwalne. A jeśli chodzi o nieodpisywanie, to może jest też tak, że takie gwiazdy bezpośrednio nie czytają wiadomości, tylko mają od tego ludzi ;) I to oni decydują co i czy dalej z nimi coś zrobić. A może ona sama już nie pamięta co to było XD

użytkownik usunięty
Malgosia_Jakastam

Tylko, że Małgosiu ja przeglądam regularnie w archive kanały które wrzucają najwięcej teledysków hehe :P Wszystkie 4- godzinne zbiory teledysków z MTV lub VIVa mam już zaliczone. Najlepsze jest to, że ten teledysk wcale nie musi być mało znany. On jest na pewno na youtube. Po prostu na niego nie trafiam. Lubię sobie często posiedzieć na youtube i poznawać nową muzykę i teledyski. Co chwilę trafiam na teledyski z vevo które mają miliony wyświetleń, a ja pierwszy raz je widzę. Ja proponuję już przerwać poszukiwania tego teledysku, bo i tak go nie znajdziemy. Teraz ktoś inny założył temat i poszukuję teledysku :) Pochylmy się nad nim :P

Jasne :) A tu też pewnie byłeś, co? https://mtvarchives.fandom.com/wiki/MTV_Schedule_Archives_Wiki . No to mamy podobnie :) Z tym, że ja tam rzadko spotykam coś czego nie znam, dlatego też tak bardzo się w te poszukiwania wkręciłam :P:D Zwłaszcza z tamtego okresu ;) Non stop siedziałam przed Vivą, VIVą 2 czy MTV (różnymi) XD Jest jeszcze jedna kwestia tego, że pamięć czasem lubi płatać figla, dlatego tak napierałam z tym, że może to był jednak ktoś inny ;) Bywa, że po latach coś sobie możemy dopowiedzieć. Najgorsze jest to, że jak czytałam Twój opis, to miałam wrażenie, że tez to już widziałam i to mnie też teraz tak zastanawia :D Nie jest łatwo odpuścić :P Pochylałam się już i nie kojarzę :P

użytkownik usunięty
Malgosia_Jakastam

Na filmwebie też oczywiście już szukałem. Lata temu, jak było jeszcze forum tematyczne specjalnie dedykowane odnajdowaniu muzyki. Teraz go już nie ma. W tym moim teledysku na pewno występowała Polly Fey. Najlepsze jest to, że wszystkie teledyski z jej udziałem znalazłem przypadkowo. Jej imię i nazwisko nigdy mi nie pomogło. Jeszcze raz napiszę do jej siostry, może teraz mi odpisze haha :P. Boże, jaki schiz ... :D Najlepiej jest z sztuczną inteligencją. Taki to miał być wynalazek, który wszystko wie. A nic nie wie :P

Pamiętam je, żałuję, że je zlikwidowali :( Myślę, że trudność jej znalezienia polega też na tym, że pląsała tam tylko gościnnie ;) Ale z drugiej strony, jest dość charakterystyczna, nawet teraz :P No i była popularna... Albo odpisze Ci jej prawnik :D A idź, wcale nie uważam, że to taki genialny wynalazek, za nią nadal stoją przecież ludzie :P I czasem odpowiada od czapy, jak my :D (Tak słyszałam).

Nie chcę już jakby spamować, ale jest jeszcze szansa na wykupienie IMDB Pro i tam jest możliwość uzyskania jakiegoś alternatywnego kontaktu. Może to by pomogło, tylko niestety płatna opcja. https://www.imdb.com/name/nm1265740/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_0_nm_8_in_0_q_polly%25 20fey

PS: Dawno temu nie mogłem znaleźć dwóch teledysków Mariana Lichtmana (tego z Trubadurów, przyjaciel Krzysztofa Krawczyka) i pamiętam, że napisałem do niego maila. Wówczas nie tylko podał mi tytuł istniejącego teledysku (był bowiem tylko sam tytuł na YouTube bez wykonawcy i dlatego nie dało się znaleźć - "Szał pod sufitem"), a także wrzucił na swój kanał również inny, brakujący teledysk. Pamiętam, że wymieniliśmy kilka maili i nawet był zadowolony, że jakiś fan się do niego odezwał :-) Kwestia szczęścia czasem. 

PS2: Jeszcze jedna sprawa - link tutaj ciekawy:
https://www.bandmine.com/pollyfey
"featuring in numerous music videos, for artists including George Michael, Savage Garden, Jamelia, Elton John, Holly Johnson, Richard O Brien, Rosie Gaines.I could be here all day!.
filming/shooting advertising campaigns for brands such as Samsung, Murine Eye Drops , Guinness, Channel 4 music, Harvey's Bristol Creme, Ann Summersetc, .
strutting her stuff on catwalks around the globe for designers .Manuel Albarran, Unconditional, Gareth Pugh, Ian Frazer Wallace/Hustle & Coke, Angus Mitchell, Harvey Musin, Ziad Ghanem.to name but a few.
recording her 1st track - Rent me- , with Berlin-based band Glamour to Kill. .This led to her solo recordings; & now she has recently recorded 3 new tracks with Antonio ( lead singer GTK) Culebras watch this space."