Główną rolę gra kobieta, blondynka ok. 30l. Jest ona dziennikarką, ale zastopowano druk gazety dla której pisała, więc
została bez pracy. Ma partnera, który poświęca się pracy. Zostawia on ją dla pracy w Pitsburghu. Kobieta zostaje
zaproszona do rodziny na Święto Dziękczynienia. Każdy chce poznać jej partnera ( rodzina, sąsiedzi) wywiera to na niej
presję. Przyjaciółka kobiety próbuje wyciągnąć koleżankę z opresji. Daje pomysł zamieszczenia filmiku w internecie, aby
zareklamować jej osobę w celu znalezienia narzeczonego na Święta. Zgłasza się wielu ochotników. Kobieta wybiera
Dawida. Jadą do rodziny. Każdy jest podekscytowany nowym partnerem bohaterki. Nikt nie domyśla się, że jest to
ukartowane. Potem dzieją się różne ekscesy. Wszystko byłoby okej, gdyby nie powrót byłego chłopaka i prośba o powrót.
Kobieta wybiera prawdziwego narzeczonego. Dawid odjeżdża. Chwilę potem obecny partner nie zwraca uwagi na
kobietę zajmuje się on pracą, odbieranie telefonów, laptop tid. Dziewczyna zdaje sobie sprawę, że już ktoś inny zajął jego
miejsce. Zostawia obecnego, który jest już byłym. Kradnie więc brykę ex i jedzie do Dawida. Potem ślub.

Jest to pewnie kom. rom. Tytył kojarzy mi się z "dziękczynienia" lub " hoolidays" tak mi zapadło w pamięci wizualnie :-)

nieobecna1

http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Awi%C4%85teczne+zar%C4%99czyny-2011-614295

ika232

Dziękuję serdecznie :)) to jest to, a szukałam z godzinę :P

nieobecna1

Bardzo proszę ;))