bohater jest dziennikarzem szuka ludzi, którzy maja ostatnie kopie kasety z filmem- działa na psychikę. Główny bohater ma długi. Twórca kasety na której jest film jest znanym nieżyjącym już reżyserem. Dziennikarz dostaje ostatnią kopię filmu od żony reżysera. Ostatnia scena odbywa się w dużej sali kinowej, gdzie jest wyświetlany film ogląda go tylko jedna osoba, która na końcu w dziwny sposób zostaje uśmiercona.
Film oglądałam kilka lat temu i niewiele pamiętam.
http://player.pl/seriale-online/mistrzowie-horroru-odcinki,2231/odcinek-8,koniec -swiata,S01E08,31214.html
To z serialu Mistrzowie Horroru.
Sezon 1 odcinek 8. Tytuł odcinka: Koniec świata.
Opis: Kirby Sweetman (NORMAN REEDUS) jest łowcą rzadkich taśm filmowych. Pewien tajemniczy kolekcjoner wynajmuje Kirby'ego, by odnalazł film "Le Fin Absolute du Monde", z którym wiąże się pewna przerażająca legenda. Według tajnych źródeł podczas premiery filmu, widownię ogarnął morderczy szał. Oficjalne raporty donoszą, iż francuski rząd spalił wszystkie kopie filmu. Czy na pewno?
Oglądałam to i była sala kinowa. Były tajemnicze zgony i dziwna taśma filmowa ;)
Witam ja również szukam ale serialu (przynajmniej tak mi sie wydaje), nie pamiętam wiele, ale może ktoś będzie kojarzył.
Chodzi mi o serial z lat 80/90, chyba bardziej przygodowy, było w nim 4-5 dzieciaków, chłopców i dziewczyn, pamietam, ze chyba szukali jakichś skarbów albo rozwiązywali zagadki. O ile mnie pamięć nie myli w jednym odcinku wypłynęli na morze, albo jezioro, żeby dostać sie na jakąś wyspe czy coś, kiedy już tam dotarli rozpętał sie burza i nie mogli wrócić.
Troche tego mało i nic konkretnego, ale może ktoś pamięta, albo coś kojarzy?
|Pozdrawiam :D:D:D:D:D
nie był polski na 100% :D Własnie nie "Dzieciaki" :( z tego co pamiętam było tam 2 lub 3 chłopców, jeden dość starszy i dwie dziewczyny. Kiedyś czesto leciał na tvp :)