Cześć. Taka sprawa, żona chciała obejrzeć film ale pamięta tylko fragmentu i ciężko mi to namierzyć w googlach, może ktoś skojarzy opis. Facet zamyka się z rodziną lub tylko z córką w mieszkaniu w obawie przed promieniowaniem. Okazuje się że jednak promieniowanie szybko się ,,rozwiało", jednak ich mieszkanie i oni wchłonęli go bardzo dużo i rząd nie chce się zgodzić aby mogli oni opuścić swoje mieszkanie.
Coś Wam to mówi? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź .

damiano1986

Trochę się nie zgadza, ale w ostatnich latach już z 30-40 osób szukało czegoś podobnego, i zawsze był to film  "Zagłada" z roku 2006.
Leciał kiedyś w TV i zapadł ludziom w pamięć, więc prawdopodobnie jego szukacie...

Montago

Nie, to nie ten film. ,,Zagłada" to całkiem spore widowisko, a ten co ja szukam to kojarzy mi się bardziej kameralnie, mało aktorów, cała akcja praktycznie w tym mieszkaniu się dzieje. 
Edit: źle przeczytałem daty. Tak masz rację, to o ten film chodzi! Dziękuję bardzo. Ja tytuł skojarzyłem z filmem z 2018 roku. 

damiano1986

z jakich lat? kiedy oglądany? produkcja?

janina21

Nie mam pojęcia z którego roku, raczej obstawiam lata 2010-2025 , kino amerykańskie lub europejskie raczej, bo żona azjatyckich nie ogląda (ja tak i takiej produkcji nie kojarze). Oglądała to parę lat temu, ale konkretnie tez nie wiem.

damiano1986

może to tu jest facet z żoną i kwarantanna w domu...https://www.filmweb.pl/film/Faza+7-2011-558239

janina21

Już miałem nadzieję, ale żona mówi że to nie to. Nie było chyba tam aż takiej akcji, raczej spokojniejszy film to był.

damiano1986

może to, tu też kwarantanna...https://www.filmweb.pl/film/Kataklizm-2018-786857

janina21

Nie, to nie to. Ale mam dodatkowe detale, że facet wyłożył cały dom folią(?) bo nie chciał żeby promieniowanie weszło do mieszkania. Finalnie miał już zostać w tym domu bo wojsko nie zgodziło się go wypuścić.

janina21

Mamy, ,,Zagłada" z 2006 roku. Już Montago podał dobry tytuł, ale ja skojarzyłem film pod tym samym tytułem z 2018 roku. Dziękuję za pomoc.