mam problem nie moge nigdzie znalezc filmu tasmy watykanu moze ktos juz ogladal jesli tak to gdzie z gory dzieki

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
adm11293

To ten?
http://ekino-tv.pl/movie/show/tasmy-watykanu-hd-the-vatican-tapes-2015-lektor/18 617

adm11293

Sorry tamten nie działa ale tu mam
http://filmox.org/view/tasmy-watykanu-hd-the-vatican-tapes-2015-lektor/6Wmuc?ref =livesearch

luki1209

dzieki ale zacina sie co 5 sek. nie da sie ogladac co jest grane do picii

adm11293

To musisz mieć coś z netem no mi normalnie idzie

luki1209

Dziala dzieki ogladales co myslisz bo ja wiecej sie spodziewalem to nie to co np stary dobry egzorcysta klasyk to klasyk

adm11293

"Rytuał" jest lepszy.

ramsay2

To napewno

adm11293

Obie "Obecności" pewnie oglądałeś?

ramsay2

Jasne pierwsza lepsza czesc ale z tych nowszych w tym klimaie stawiam na Egzorcyzmy Emily Rose a kroluje zdecydowanie pierwszy egzorcysta z 1973 roku Film został oparty na głośnej historii opętania kilkunastoletniego chłopca, które miało miejsce w stanie Iowa w 1949 roku

adm11293

Wiem.Teraz te produkowane taśmowo horrory o opętaniu są w większości słabe.

ramsay2

Zgadzam sie jesli mial bym robic film tego typu nie szukal bym na sile czegos nowego nie wciskal jakiejs skomplikowanej fabuly tylko skupil sie na egzorcyzmie i zeby to wygladalo jak najlepiej jak najbardziej przerazajaco i realistycznie bez jakis tam wybuchow i sztucznych efektow komputerowych jak na Tasmach Watykanu

adm11293

Możesz ewentualnie obejrzeć serial "the Exorcist".Nie jest może doskonały ale gniotem też nie jest.

ramsay2

Nie przepadam za serjalami ale na pewno sprawdze czemu nie moze bezie dobry dzieki

adm11293

7/10

ramsay2

ogladalem pierwsze cztery odcinki na razie w sumie jeszcze nic sie nie dzialo ale byla jdna dobra nawet scena jak dla tego dzieciaka po nie udanym egzorcyzmie wykreca leb w druga strone zobaczymy co dalej

ramsay2

Obecnosc bedzie straszyc po raz trzeci ciekawe co z tego wyjdze tym razem bez Jamesa Wanego troche lipa moze stracic caly klimat ale zobaczymy

adm11293

Jak bez Wana to wyjdzie jak "Insidous 3"

ramsay2

Insidous ogladalem tylko pierwsza czesc, ale pewnie ty gladales wszystkie i co sadzisz dwie pozostale daja rade czy nie?

adm11293

2 też robił J.Wan i jest w sumie bezpośrednią kontynuacją 1 części.3 część to prequel i zupełnie inna historia(i inny reżyser)za to powiązana z poprzednimi poprzez osobę tej starszej kobiety co wyprowadzała bohatera poza ciało w 1.

ramsay2

Mozliwe ze tak bedzie jak z "Insidous 3" zobaczymy, widze z lubisz ten gatunek ale ja uwielbiam tez starsze produkcje z tego gatunku widziales moze Reanimatror 1985 rezyseria Stuart Gordon niezla jadka polcam

adm11293

Re-animatora widziałem jeszcze na VHS-ach :)

ramsay2

O ho! koneser hahaha... o co ja pytam?

adm11293

Praktyczne efekty są nie do podrobienia:pierwsze Hellraisery,Split Second,albo chociaż Alien z 1979 r.

ramsay2

Hellraiser mistrzostwo jestem fanem Clivego Barkera pisze swietne opowiadania czytam caly czas chcial bym widziec reakcje ogladaczy w dniu premiery ja go ogladalem pierwszy raz nie wiem nie dawno jakies 6 lat temu i byl swietny i dalej jest naturalnie, pozycja nie do pominiecia dla fanow gatunku

adm11293

Jak się podobał "The Midnight Meat Train"?

ramsay2

Jesli chodzi o opowiadanie to zajeeebiste jak mowilem Clive pisze moim zdaniem swietnie film juz gorzej ale tez daje rade i nawet pasuje do ksiazki tylko szkoda ze nie byl rezyserem Clive jak w Hellraiser

adm11293

Ale już tak od 4 części to równia pochyła.

ramsay2

I w efekcie doszlo do katastrofalnych skutków

adm11293

To tak jak w "Children of the Corn" S.Kinga.

ramsay2

Nie ogladalem wszystkich czesci tylko 2 albo 3, ile ich bylo? Z tego co pamietam nie bylo szalu ale bym musial sobie obejrzec jeszcze raz nie wiele pamietam

adm11293

Chyba z osiem.

ramsay2

O! to dosyc sporo, widziales wszystkie ?

adm11293

Z pięć.Dalej nie było sensu się katować.

ramsay2

Haha tak myslalem ale z ciekawosci sobie kiedys tam obejrze kilka czesci

adm11293

Są w necie.

ramsay2

Wiem wiem spoko narazie ogladam tego Egzorcyste jestem na czwartym odcinku zaraz se odpale dalej

adm11293

Ok.

ramsay2

Widzialem piaty odcinek i powiem ci ze nawet nie zly jak na serial, te sceny kolesia w plaszczu i kapeluszu z aktowka w reku kojarza mi sie ze starym egzorcysta jest jeszcze kilka takich podobnych motywow.

adm11293

Mnie tylko wkurzał ksiądz z Meksyku.

ramsay2

sam nie wie czego chce napala sie na akcje i peka na poczatku hehe

adm11293

Chodziło mi o to że jak chce być z panną to niech zrzuci sutannę.Jaki problem?

ramsay2

Nie ma

adm11293

No nie ma.I wielkie zdziwienie że egzorcyzm nie wychodzi.

ramsay2

Wiesz to serial nie moga tak po prostu wypedzic demona po wyczerpujacej walce musza byc komplikacje i tak dalej pewnie jeszcze z 10 razy beda ja egzorcyzmowac czy co tam albo przejdzie na kogos innego

adm11293

Nie będę spoilerował ale serial to zamknięty temat.Startujący od września 2 sezon będzie opowiadał już inną historię

ramsay2

wiem ze jestem do tylu bo nie przepadam za serjalami ale nie ma co gadac o fabule skoro nie ogladalem do konca do wrzesnia zdarze obejrzec

adm11293

Clive Barker nakręcił też "Nightbreed" na podstawie własnej powieści.

ramsay2

nie widzialem i nie czytalem wez znajdz czas na to wszystko hehe ale przeczytam na pewno sprawdze moze mam

adm11293

Jest też film,sprawdz na portalu.film z 1990.

ramsay2

Sprawdze na pewno spoko tym bardziej ze to Clive Barker