Cześć. Od dość długiego czasu poszukuję tytuły dwóch filmów, które oglądałem
dawno temu. Niestety nigdzie nie udało mi się ich znaleźć, dlatego założyłem konto
na tej stronie z nadzieją, że ktoś z Was może mi pomóc.Pierwszy film (bądź serial,
który mógł się składać z kilku odcinków) oglądałem między 2003-2007 rokiem. Teraz
jak sobie przypominam, to jedynie "widzę ten film przez mgłę". Film opowiadał
bodajże o kobiecie która przeszła przez lustro do innego świata (bądź innego wieku).
Był to chyba świat fantastyczny, w którym była magia. Niestety nie mogę powiedzieć
wiele więcej. Pamiętam jedynie takie urywki, jak próbowała w jakiś sposób odnaleźć
to lustro i powrócić z powrotem do swoich czasów. W jednym z odcinków (chyba) była
w lesie, więził ją kłusownik (?), włosy jej bardzo szybko urosły i dzięki temu jeden z
bohaterów mógł się tam wspiąć, żeby ją uratować...
Drugi bardzo ważny dla mnie tytuł serialu (lub filmu) opowiadał o człowieku który w
czasach teraźniejszych (lub przyszłych) łapał potwory za pomocą pierścienia (!). Był to
chyba serial jeśli się nie mylę, w każdym odcinku był inny potwór. W jednym z
odcinków był chyba wilkołak, który ukrywał się pod przykrywką człowieka (?)...
Wiem, że nie powiedziałem zbyt dużo informacji, niestety tylko to pamiętam. Gdy
oglądałem te seriale (filmy?) miałem raptem 7-9 lat, dlatego nie wiele pamiętam.
Bardzo chciałbym je jednak teraz obejrzeć i przypomnieć sobie ich treść.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pomoże mi odnaleźć te tytuły :)
Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Whistle908

1 to http://www.filmweb.pl/film/Magiczne+lustro-1996-36332

Lusinka1984

Wybacz, ale to zupełnie nie ten film, jestem pewien, że to był serial składający się z paru odcinków, w którym jedną z głównych bohaterów była dorosła kobieta, a nie dziecko. Nie wiele pamiętam o jednym z głównych bohaterów, może to byłby pomocne...
Ale i tak dzięki za odpowiedź.
Liczę na kolejne:)

użytkownik usunięty
Whistle908

1. http://www.filmweb.pl/serial/Dziesiąte+królestwo-2000-114303

Tak to jest ten serial :)))
Bardzo dziękuję za pomoc. Spędziłem z 2 tygodnie na szukaniu nazwy tego serialu :)

użytkownik usunięty