Cześć, czy słyszeliście o tym filmie? Z tego co znalazłem wynika, że film jest robiony przez fanów i nie jest powiązany z wytwórnią ani z autorką HP. Czy macie przypuszczenia, czy film się pojawi w wersji pełnometrażowej, albo czy powstały już tego typu produkcje, nagrywane przez fanów/amatorów?
Link do trailera: https://www.youtube.com/watch?v=mdOlsUBMLUI

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
heeefi

bedzie on udostepniony na filmweb?

Marlenix92

Dodałam kontrybucję parę dni temu, ale miną pewnie miesiące, zanim go zaakceptują. :P

dorotagniedziejko1998

Szkoda, że nie miał jakiejś dziewczyny, troszkę buzi, buzi nie zaszkodziło by Tomowi, w końcu przystojny był. Film bardzo sztywny,

betunia90

Bardzo dobrze, że nie miał.
Jaki był Voldemort, wszyscy wiemy. Pozbawiony ludzkich uczuć, takich jak chociażby miłość. Tom przed powstaniem Voldemorta również nie przejawiał zainteresowania tak przyziemnymi sprawami, skupiał się raczej na rzeczach mocno odległych jak i mrocznych, takich, o których zwykły czarodziej nie śmiał nawet myśleć. Dlatego wrzucenie tam wątku miłosnego byłoby bardzo, bardzo złe.
Ano film sztywny, efekty tragiczne, z dźwiękiem również nie najlepiej, ale jest to produkcja fanowska, więc nie miałam wielkich oczekiwań. Musze natomiast przyznać, że spodobał mi się wybór aktora, który odtwarza postać Toma. Nie jest idealny, ale jak na zabawę fanów jest w porządku.

Necto

Oczywiście, nie mógł kochać ale taki spontan dodałby pikanterii. Tom uwodzący, koleżanki mmm....

betunia90

Fajny byłby odcinek gdyby okazało się, że ma on syna lub córkę i taki tyuł: Dziedzic Voldemorta ,

betunia90

przecież to jest tematem sztuki (i książki) Harry Potter i Przeklęte Dziecko

travel_exe

To zdecydowanie ta sztuka im nie wypaliła i nigdy nie wypali, po pierwsze nie ma wzmianki o rodzicach Harego, a też byli obecni w czasach kiedy mu odpier....i innych bohaterach , po drugie nie robi się eksperymentów na tak kultowej powieści.

betunia90

Z całym szacunkiem, ale od tego, aby robić kurtyzanę z logiki są fanfiki (które nawiasem mówiąc bardzo lubię, szczególnie z parami, które nikomu by się nie przyśniły). Nadal jednak nie ma na to miejsca w filmach/ książkach, które mają opowiadać wcześniejsze, czy późniejsze losy danej postaci. Brzmisz, jakby zależało ci tylko na tym, aby pokazać jakiś super romans, ale od tego nadal są fanfiki. A taki spontan nie dodałby pikanterii, a idiotyzmu, bo w zachowaniu Toma nie było miejsca na takie spontany i nieprzemyślane zachowania, a już na pewno nie na romanse. Sama piszesz, że nie robi się eksperymentów na kultowych powieściach, a właściwie robisz to samo. Harry Potter i Przeklęte Dziecko wyraźnie pokazało jak takie zabawy się kończą. Voldemort i potomek? Błagam. Ktoś, kto ma obsesję na punkcie władzy, zmajstrowałby sobie dzieciaka, mhm, brzmi legitnie. To już naprawdę opowiadania fanowskie na temat dziecka Voldemorta są napisane i poprowadzone lepiej niż ta książka.

Necto

Ty chyba z księżyca spadłeś/aś chaacha ....Dla Voldemorta....Tom był przystojny ..... Nie chce mi się tłumaczyć , laikowi, doszukującemu się Szekspira cha cha cha

betunia90

No, Tom był bardzo przystojny, przynajmniej ten z HP. Tylko jakie to ma znaczenie, bo serio nie rozumiem? Wytłumacz, chętnie posłucham. Uroda Toma nie miała nic do rzeczy, ponieważ już wtedy miał bardzo głęboko w poważaniu takie sprawy jak miłość, ba, on nie potrafił kochać z przyczyn oczywistych, nie wspominając o tym, jaka emocjonalna papka z niego powstawał, gdy stał się Voldemortem. Romanse w jego wykonaniu, nawet za czasów Toma, byłyby istną fikcją ze strony reżysera, tylko po to, aby zadowolić rzesze napalonych fanek. Jedynie co przychodzi mi do głowy, to fakt, że mógłby za pomocą aparycji zdobyć to czego chciał - patrz Puchar Helgi Hufflepuff, ale to już rzadkie przypadki, ponieważ zazwyczaj manipulował i posługiwał się własną inteligencją.

Necto

Oj więcej fantazji, nawet sam Albus dał mu szanse a dziewczęta lubią takich "niegrzecznych Tomów" :P

betunia90

O czym Ty dziewczyno w ogóle piszesz xD

Necto

Przekonuję Cię iż Tom mógłby mieć dziedzica, owszem był zły i przebiegły, nie był zdolny kochać ale dziecko mógłby mieć :P I tutaj już się zemną musisz zgodzić :P

betunia90

Nie muszę, bo to nie ma najmniejszego sensu. Voldemort nienawidził jakiejkolwiek konkurencji, eliminował najmniejsze takie przypadki, poza tym bez powodu nie uczynił się nieśmiertelnym (meh, w założeniu). Po co w takim razie mu dziedzic, skoro nie miał zamiaru schodzić ze sceny i oddawać władzy w czyjeś ręce? Ona miała należeć wyłącznie do niego, na wieki. Jeśli masz zamiar powołać się na przykład z Przeklętego Dziecka, to najlepiej nie pisz nic. Marne fanfiction, które do pięt nie dorasta tym, które zostały pisane przez fanów. Nawet jeśli mowa o fanfikach z dzieckiem Voldemorta i Bellatriks. Wybacz, po prostu śmiać mi się chce, gdy czytam, że ktoś zakłada, że Voldemort bez problemu mógłby mieć dziecko. W którym wszechświecie? Wyście książek nie czytali, czy filmów nie oglądali, że zakładacie takie rzeczy znając jego charakter, lub podejście do życia, które nie zakładało pozytywnych uczuć? xD

Necto

Oj dobra,to była tylko taka moja fantazja erotyczna o Tomie <roll> Jejuśśś już pożartować nie wolno