Niemiecka Viva.Lata 90.Mniej więcej połowa lat 90.Piosenka niemiecka.Ludzie siedzieli przy długim stole i rzucali się jedzeniem.Tak to zapamiętałem.

Znawca kina

Czy na pewno to było po niemiecku? Bo tak Viva, lata 90 to by mi pasowało - Travis "Sing". Tylko ja to pamiętam po angielsku.

Pepto

Na Reddit też ktoś o tym wspomniał, więc chyba to.
https://www.reddit.com/r/tipofmytongue/comments/4pwcyz/tomt_video_music_video_mu sic_video_where_food_is/

Happysad i "Mów mi dobrze" też wygląda podobnie, ale to nowsza piosenka, w dodatku polska i bardzo znana.

underground73

Znalazłem tam trzy kawałki, ale to żaden z nich.

Znawca kina

To może takie coś? Die Ärzte: Quark
"In the video the single version of the song is sung. The video features the band in a bar with hillbillies and women with deep cleavage. The supposed members of the band are also dressed like hillbillies and they're eating curd while watching politicians, who are in fact the real band members, talking on TV. Also people in the bar are playing with food and throwing it at the TV-set."

underground73

Niestety, to nie jest ten kawałek.

Pepto

To nie to

Znawca kina

A pamiętasz może jaki to był gatunek muzyczny? Może coś cięższego? Niby nie kojarzę, ale jakbym miała przebłyski...:P Ale właśnie z czymś cięższym.

Malgosia_Jakastam

Coś cięższego.Coś w stylu Die Toten Hosen.

Znawca kina

Chyba coś w tym stylu bo też mam tylko przebłyski.Raczej nie była to spokojna ballada.

Znawca kina

O właśnie! Sprawdziłam trochę już ich teledysków, bo też mi się najpierw skojarzyli. Myślałam nawet o Rammstein, ale na razie tych nie sprawdziłam :)

Malgosia_Jakastam

Przypomniało mi się, ale pewności nie mam, że w refrenie śpiewali coś takiego jak "raisen haien" ale nie znam niemieckiego i nie wiem czy to tak brzmiało czy jakoś podobnie.

Znawca kina

Ja znam tylko trochę, bo go nie lubię :P Ale google translator wskazuje na ,,hodować rekiny", co wcale nie jest pozbawione sensu przy ciężkim brzmieniu :D Może to jest jakiś trop...

Znawca kina

Ej, przecież Rammstein miał utwór coś z Reise :P Aż sprawdzę.

Znawca kina

Nie, to był jednak zły trop.

Malgosia_Jakastam

Mam w pracy kolegę, który jest wielkim fanem Rammstein i mówi, że oni takiego utworu nie mają.

Znawca kina

Ok, dobrze wiedzieć. Ja nie jestem fanką, także się nie upieram. A ich Reise, Reise ma inny teledysk :<

Znawca kina

Mam nieodparte wrażenie, że więcej osób tam śpiewało. Też takie masz ?

Malgosia_Jakastam

Dużo osób siedziało przy tym stole to może i dużo śpiewało, nie pamiętam.

Znawca kina

Szukałeś może na c/d/a.p/l? Jestem zaskoczona ile jest tam teledysków z Vivy (obu). W tym jest sporo różnych składanek, co ułatwia szukanie. Miło jest się przenieść w czasie :)))

Malgosia_Jakastam

Ta nuta, która mi chodziła po głowie to nie Raisen haien tylko Rusin High H- Blockx czyli to jest po angielsku i raczej nie ma nic wspólnego z tym teledyskiem, który szukam, ale tego kawałka też nie słyszałem ze 30 lat więc też jest fajnie coś takiego zobaczyć i usłyszeć.Na CDA patrzyłem i słuchałem, ale tego nie znalazłem.

Znawca kina

Mała pomyłka.Risin High.

Znawca kina

A, to :) Kojarzę, wieki tego nie słyszałam, a bardzo lubiłam :) Kojarzyli mi się z Beastie Boys :D No szkoda.

Znawca kina

Piosenka, którą opisujesz, to prawdopodobnie utwór niemieckiego zespołu Die Ärzte pt. „Quark” z 1994 roku. W teledysku zespół występuje w barze, gdzie ludzie bawią się jedzeniem, rzucając je w telewizor, na którym wyświetlają się politycy. Sceny te są pełne humoru i chaosu, co pasuje do Twojego opisu.

ksena999_2

Wyżej masz już odpowiedź, że to nie ten kawałek :)

ksena999_2

Niestety, ale to nie jest to.