Który film jest wg was lepszy?
Mi bardziej podobała się Wojna Światów. Spilberg miał dobry pomysł, żeby pokazać akcję z punktu widzenia jednej rodziny. Dzięki temu film jest bardziej dramatyczny. Film ma również świetne efekty specjalne i znakomitą muzykę Williamsa. W sumie film ma jedną wadę - trochę przesłodzone zakończenie (w Dniu Niepodleglości było podobnie, ale tam to jakoś nie raziło).

mobi_m

Mi także bardziej podobał się film ,,Wojna Światów''. Pierwszym powodem jest dużo lepsza gra aktorska Toma Cruisa niż Willa Smitha. A w ,,wojnie'' bardziej podobało mi się zakończenie (jakieś takie realne :) Pozdrawiam

nie_aktualny_profil

W sumie oba filmy sa sredniej jakosci jesli mam byc szczery. Pomimo to ze Spielberg nalezy do jednych z moich ulubionych rezyserow nie postaral sie w tym filmie:/ A zakonczenie w Wojnie swiatow jest kompletnie do bani juz lepiej, gdyby film sie zle konczyl i nie ukazywal wielkosci Stanow zhjednoczonych nad wszystkimi, gdzie tak samo bylo w Dniu Niepodleglosci. Ale gdybym mial wybierac miedzy tymi dwoma produkcjami to jednak bym sie chyba bardziej przychylil do Wojny Swiatow jednak. Pozdro:)

mobi_m

Dzień Niepodległości, bo grał w nim Jeff Goldblum ;)