Który film jest wg was lepszy?
Mi bardziej podobała się Wojna Światów. Spilberg miał dobry pomysł, żeby pokazać akcję z punktu widzenia jednej rodziny. Dzięki temu film jest bardziej dramatyczny. Film ma również świetne efekty specjalne i znakomitą muzykę Williamsa. W sumie film ma jedną wadę - trochę przesłodzone zakończenie (w Dniu Niepodleglości było podobnie, ale tam to jakoś nie raziło).
Mi także bardziej podobał się film ,,Wojna Światów''. Pierwszym powodem jest dużo lepsza gra aktorska Toma Cruisa niż Willa Smitha. A w ,,wojnie'' bardziej podobało mi się zakończenie (jakieś takie realne :) Pozdrawiam
W sumie oba filmy sa sredniej jakosci jesli mam byc szczery. Pomimo to ze Spielberg nalezy do jednych z moich ulubionych rezyserow nie postaral sie w tym filmie:/ A zakonczenie w Wojnie swiatow jest kompletnie do bani juz lepiej, gdyby film sie zle konczyl i nie ukazywal wielkosci Stanow zhjednoczonych nad wszystkimi, gdzie tak samo bylo w Dniu Niepodleglosci. Ale gdybym mial wybierac miedzy tymi dwoma produkcjami to jednak bym sie chyba bardziej przychylil do Wojny Swiatow jednak. Pozdro:)