Dlaczego nie ma takich świetnych pozycji jak np.
- Rozmowy przy wycinaniu lasu
- Ciemno
- Wizyta starszej Pani

Niby to teatr TV, ale przecież nakręcony jak zwykły film. A wszystkie trzy produkcje są po prostu świetne. Dałoby radę jakoś wprowadzić je na filmweb?

pg1983

O jeszcze wiele tytułów można by wymienić i starszych i nowszych,moje ulubione to
Mieszczanin szlachcicem (reż. Jerzy Gruza, 1969)
Arszenik i stare koronki (reż. Maciej Englert , 1975
Damy i huzary (reż. Olga Lipińska, 1973)
Igraszki z diabłem (reż. Tadeusz Lis, 1979)
Zemsta (reż. Jan Świderski, 1972)
Ławeczka (reż. Maciej Wojtyszko, 1987)
Opowieści Hollywoodu (reż. Kazimierz Kutz, 1986)
Ożenek (reż. Ewa Bonacka, 1976)
Przedstawienie Hamleta we wsi Głucha Dolna (reż. Olga Lipińska, 1985)
Rewizor (reż. Jerzy Gruza, 1977)
Wujaszek Wania (reż. Aleksander Bardini, 1980)
i jeszcze wiele innych

entregado66

Dzięki za kolejne tytuły. Jakie trze które wymieniłeś, poleciłbyś mi w pierwszej kolejności. Jak dobrze rozumiem oglądałeś te które podałem? Które mogłyby mi pasować? :)

pg1983

Mieszczanin szlachcicem (reż. Jerzy Gruza, 1969)
Przedstawienie Hamleta we wsi Głucha Dolna (reż. Olga Lipińska, 1985)
Arszenik i stare koronki (reż. Maciej Englert , 1975
Ławeczka (reż. Maciej Wojtyszko, 1987)
a jak Ławeczka to obowiązkowo spektakl Tutam - Bogusław Schaeffer (1992) reż. Marek Sikora czyli znowu Gajos i Żółkowska jednak tu duet nawet Tutam to bardziej moje klimaty niż Ławeczka;)

Ja przede wszystkim lubiłem spektakle z ulubionymi aktorami te starsze bo te najbardziej pamiętam jeszcze z dzieciństwa wtedy najbardziej lubiłem sztuki komediowe czyli Fredro itp w reżyserii O.Lipińskiej.potem również oglądało się sztuki poważniejsze.

Zapomniał bym o spektaklu Kwartet dla 4 aktorów jednak nie jest to typowy teatr TV tylko nagrany materiał z teatru dla TV;)Kwartet, Bogusław Schaeffer, Teatr STU w Krakowie dla mnie mistrzostwo świata bracia Grabowscy Jan Peszek, Jan Frycz to trzeba zobaczyć.

http://www.youtube.com/watch?v=5DCRqAnRrE0