Problem znikających ocen trwa już od kilkunastu lat i był wspominany przez multum osób. Np. dzisiaj wszedłem na stronę i zobaczyłem artykuł o tym, że powstaje nowa wersja "Nieśmiertelnego". Wszystkie stare filmy oglądałem już wielokrotnie, ostatni raz maraton całej serii zrobiłem sobie 12 lat temu, wiem to, bo zachowała się ocena pierwszej części, którą zresztą oglądnąłem ponownie ok. rok temu, i jeszcze wtedy widziałem oceny pozostałych trzech części, no ale dzisiaj okazało się, że zniknęły. Innym razem zauważyłem, że brakuje mi oceny Oppenheimera, albo po tygodniu od ocenienia zniknęła ocena filmu Kontrakt z 2021. W ogóle jestem święcie przekonany, że już miałem ocenione ponad 2000 filmów, a aktualnie mam 1994, zresztą już po dodaniu 3-ech ocen za usunięte filmy z serii Nieśmiertelny, a też jestem przekonany, że jeszcze kilka dni temu było ocenionych 1992, więc znowu czegoś brakuje. Problem dotyczy wszystkich, nawet jeżeli jeszcze nie zwrócili uwagi, a po kilkunastu latach jego trwania to wygląda wręcz niepoważnie, że serwis nic z tym nie zrobił. Już 9 lat temu na githuba wrzucono skrypty dla Chrome exportujący oceny z Filmwebu oraz importujacy na IMdb, niestety z moją aktualną przeglądarką Brave, która w sumie bazuje na Chrome to nie działa, albo może coś źle robię. Cóż, na razie pozostaje przerzucać oceny ręcznie... Tylko przecież jak wszyscy stąd uciekną, to już w ogóle nic nie zarobicie na reklamach. Czy Filmweb ma zamiar kiedykolwiek coś z tym zrobić?