nie jakies arcydzielo ale ,,cos'' co naprawde warto zobaczyc

parker

WOJNA HARTA film z 2002 r. obejrzałam dopiero niedawno i nie spodziewałam sie, że tak mi spodoba...

parker

Z lepszych filmów widziałam ostatnio:

CZŁOWIEK PIES - trochę akcji, trochę dramatu
ŻYCIE MNIEJ ZWYCZAJNE - fajna komedia Danny'ego Boyle'a
MECHANIK - bardzo klimatyczny thriller

krikra

A ja ostatnio widziałem Dom woskowych ciał... Filmik jest naprawde fajny...

InowroclawskiWilk

widziales nowa czy stara wersjie?? ja widzialem nowa troche slaba kopia ale film naprawde niezly

Donnie_Darko_2

Do Lukash123: Oczywiście że nową :)... Moja kopia była taka se... No film dobry... Niektóre momenty były schizujące! Fajny klimat i muzyka:)

parker

"Kumple" - filmik norweski, bomba, genialny!!!
:D

lady_akira

ja przed chwilka obejrzalem "Efekt motyla" i muszę powiedzieć ze zrobil na mnie niesamowite wrażenie. POLECAM CI jak nie ogladales

lady_akira

:d ogladalem i nawet kolezanka powiedziala ze jestem podobny do glownego bohatera:)

parker

Z kina nie-amerykanskiego to 'Edukatorzy' ( http://edukatorzy.filmweb.pl/ ), jak nie przepadam jakos za filmami w ktorych sie 'szprecha' to ta produkcje oceniam jak najbardziej na plus.

parker

Tak, polecam "W imię Ojca" i "Życie za życie". To nie są nowości , ale ostatnio je widziałam, więc... :]

parker

aha, a także "Kontrolerzy". W Poznaniu puszczają go w Malcie.

parker

Jeśli lubisz kino fantastyczne to zobacz sobie "Wojne Światów"naprawde dobry filmik gorąco polecam albo inne takie jak "Głosy", "Lot Feniksa", "Obłęd","Człowiek w ogniu"

parker

Jeśli lubisz kino fantastyczne to zobacz sobie "Wojne Światów"naprawde dobry filmik gorąco polecam albo inne takie jak "Głosy", "Lot Feniksa", "Obłęd","Człowiek w ogniu"

parker

Witam,zdecydowanie polecam "Sin City" moge szczerze polecic ten film kazdemu kto jest spragniony nowej uczty wizualnej,tym zeby nasycic oko czyms zupelnie czadowym.Takim obrazem jest wlasnie 'Sin City' film robi wrazenie zarowno ze strony wizualnej jak i ze strony fabularnej(chociaz musze powiedziec ze spodziewalem sie czegos innego) a! zapomniabym o kolejnym istotnym skladniku tego filmu-muzyce! polecam ja kazdemu-warto posluchac:)

Apollyon

Ostatnio nawinęło mi się "Żyć szybko umierać młodo".
Spodziewałem się głupawej historyjki typu American Pie a dostałem niesamowite zapadające w pamięć kino.

parker

hm, chyba są to filmy takie jak :
Zielona mila
Co za życie
Forrest Gump
Człowiek w ogniu
Apartament
Człowiek z księżyca
Marzyciel
Wersja ostateczna
moim zdaniem bardzo dobre ;]

dondziorex

"W stronę morza"- każdy powinien go zobaczyć

parker

Hmmm filmy warte obejrzenia to oczywiscie moje kochane filmy z Durisem "Exils" i "Smak Życia" , Powrót do Garden State , Sylvia , Liga Niezwykłych Dżentelmenów i świetny polski film Prymas -trzy lata z tysiąclecia .
Pozdrawiam

parker

scena pod

parker

Ostatnio oglądałem Big fish i Arizona dream - pierwszy to arcydzieło, baśniowa opowieść w realnym świecie - po prostu wgniotła mnie w ziemię, drugie też wspaniałe chociaż nieco trudne do zrozumienia (przynajmniej dla mnie), ale również warte obejrzenia. Polecam również Mr. and Mrs. Smith. Jedni mówia, że świetne drudzy, że hała. Ja się nastwiłem na lekki, humorystyczny film i taki właśnie otrzymałem. Np mąż mówi do żony: "musimy powaznie porozmawiać", a ona na to "jestem żydówką":] Jeśli bawi cię taki humor to ten film jest dla ciebie:)
No a po za tym cóż mogę polecić - klasyczne perełki:
Stowarzyszenie umarłych poetów
Marzyciel
Taksówkarz
Forrest Gump
Filadelfia (Hanks równie dobry jak w forreście)
Lot nad kukułczym gniazdem
Leon zawodowiec
Requiem dla snu
Przerwana lekcja muzyki
Zakochany bez pamięci, Człowiek z księżyca (w obu filmach Jim Carrey inny niż zwykle, wyjątkowy i wcale nie głupi)
całość Quentina Tarantino
Nie są to może nowe filmy, ale naprawdę genialne. Teraz już takich nie robią jak Taksówkarz naprzykład, a szkoda :(
No i teraz do kina wchodzi Skazany na bluesa. Przeczuwam, że będzie bardzo dobry, zresztą ci, co go na festiwalu w Tychach widzieli przychylnie się wypowiadają.

I wiele, wiele innych filmów

Acha i jeszcze Potężny i szlachetny - mało znany, ale naprawdę przepiękny. W Tv go kiedys widziałem. Jakbys go zdobył na płytce to daj znać...

parker

Ja widzialem przedwczoraj wieczorem na ale kino genialny film. "Badlands" z Sheenem i Spicek. Cholernie malo znane(na filmwebie kilkanascie glosow), a bardzo dobre:D. To swietna, ironiczna opowiesc o niemozliwej milosci 14-latki i starszego 10 lat smieciarza i ich krwawej,naznaczonej trupami ucieczki z rodzinnego miasta. Polecam!

parker

to tak jeżeli lubisz filmy z efektami to polecam ,,Pojutrze'' i ,,Wojne Swiatów''
Jeżeli lubisz komediie to ,,Not another teen movie''
A z filmów grozy : lśnienie, blair witch project, piła i tożsamość
Polecam także super film ,,Człowiek w ogniu''

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
parker

Wielce mnie uspokajający i rozuśmiechający (nie mylić z rozśmieszaniem :]) czyli Bezdroża (Sideways). Ta muzyka... 8)