aVe

Ludu mój zapodajcie trochu tytułów filmów dziejących sie po III wojnie światowej, ukazujących exodus itp. Ostatnio grrr jeżeli nie przez kilka lat zapomina sie o tym typie filmów (no oprócz żywych trupów). Nie podawajcie tytołów np. wojna światów, dzien niepodległosci gdzie na końcu zawsze ludzkość wygrywa.
Moze byc cokolwiek: watki z wirusem jak w 12 małp, swiat po III wojnie jak w listonoszu czy ostatnim brzegu itd. Moga byc nawet filmy kat Z ;p. Pozdrawiam.

dude_2

Mi przychodzą na myśl takie filmy jak: Equlibrium (nie wiem czy dobrze napisałam), Bastion, podobny klimat jest też w Langolierach ale tam chyba o co innego chodzi:) Jak jeszcze coś sobie przypomnę to napiszę. Pozdrawiam

VeLou

tak sie składa, że te filmy juz widziałem, 2 sa na podstawie książek S.Kinga i w tym pierwszym sam gra mistrz horroru:). Ah czemu nie powstaja takie filmy jak fabuła znanej gry Fallout:(.
Piszcie jeszcze co Wam do głów przychodzi...

dude_2

W jakimś sensie "Pojutrze" - tylko chyba też ludzkość wygrywa.
Miniaturowy eksodus w "Rapa Nui", "Ostatni Brzeg" x 2, "Mad Maxy", i nie pamiętam tytułu filmu, w którym Rudger Hower gra w football psią głową - "brutalna gra" czy coś takiego.
Wg. logiki apokalipsa powinna też nastąpić po wydarzeniach z "Omenu" chociaż tego już nie pokazuje film.
Po exodusie i totalnej zagładzie ludzkości zaczyna się "Matrix" i niktóre części "Terminatora"