Pomóżcie. Męczy mnie to prawie trzydzieści lat... Serial kostiumowy - pamiętam białe bufiaste koszule; nadawany chyba w programie drugim - takowego nie mieliśmy wtedy, podglądany u sąsiadów. Główny bohater jest ciągle z jakiegoś powodu ścigany, ma pucułkowatego kumpla z kędzierzawymi włosami. Pełni rolę jakiegoś pseudoRobinHooda?...W którymś odcinku ukrywa się pod pseudonimem Pułapka( tak mi się wydaje). Pamiętam odcinek kiedy biegnie przez rozległe pola ścigany przez sforę psów?. Serial chyba francuski, główny bohater śniady, z półdługimi włosami.
Dziękuję bardzo; nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi!!! To niewątpliwie ten serial - chociaż kilkulatce Thierry wydawał się bardziej męski i przystojny niż teraz;-)). Dzięki raz jeszcze!!!
W tamtych latach było sporo kostiumowych seriali czy filmów,oglądało się wszystko jak leci ,bo jak tu nie oglądać jak tylko 2 programy tv były;)zapamiętać tytuły to wielka trudność ale dzięki internetowi wystarczy wpisać seriale lat 60.70.80, łatwiej wtedy sobie coś przypomnieć
Ja osobiście to akurat pamiętałem tytuł Słynne ucieczki,Ivanhoe,Arsen Lupin,Brygady tygrysa itd,
Jednak skoro to tak dawno było to się wszystko miesza ,filmy kinowe i tv i seriale miesza się razem;)