A młody chłopak w starej babie może być ? Czy tylko na odwrót cię kręci ? :D
https://www.filmweb.pl/Absolwent
https://www.filmweb.pl/Lolita?ref=ls_d_0_lolita
( Gówniara uwodzi ojczyma )
"Gówniara uwodzi ojczyma" ???
Biedny ojczym, cały czas kombinował jak tu się dobrać do nieletniej pasierbicy, a ona go bezczelnie uwiodła :P
Przepraszam bardzo gdzie ja coś takiego pisałem ? Jasne że gościu był napalony jak "szczerbaty na suchary ",ale ty chyba inny film widziałeś skoro uważasz że ona była biedną,niewinną dziewoją . :D
Użyłeś słowa "uwiodła", co sugeruje, że to ona jest sprawczynią, podczas gdy fakty są takie, że to czterdziestoparoletni Humbert Humbert uwodzi 14-letnią (w książce 12-letnią) Lolitę. Tylko po to żeni się z jej matką, cały czas manipuluje, kłamie itd. Owszem Lolita jest rozbudzona seksualnie, lubi prowokować ale ani przez sąd, ani przez zdrowy rozsądek nie powinno być traktowane jako "uwodzenie ojczyma". Może jednak Ty niedokładnie oglądałeś?
Ja nie jestem seksuologiem ( w przeciwieństwie chyba do ciebie ) i nie wiem kto tam kogo uwodzi . Ale pamiętam sceny gdzie dziewczyna ewidentnie prowokuje starego zboczeńca . Nie pamiętam też jakichś scen żeby on coś robił wbrew jej woli . Jak mówiłem nie jestem seksuologiem ani psychologiem ale dla mnie ona ewidentnie zdawała sobie sprawę z tego że facet jest na nią napalony,ba wykorzystywała to . Chociaż pewnie to stary zbok pierwszy zainicjował temat ( tu przyznam się że nie pamiętam ale tak podejrzewam ) ale ona dalej sprawe pociągnęła . Więc też dla mnie taka całkiem bez winy to ona nie była "szanujmy się " . No ale to tylko moje zdanie,nie musisz się z nim zgadzać .
Ja jestem seksuologiem-amatorem ;) Nawet przy założeniu, że nic nie działo się wbrew jej woli, a nawet z jej inicjatywy, w przypadku kontaktów seksualnych pomiędzy dorosłymi a małoletnimi zawsze odpowiedzialność prawna (i moim zdaniem moralna również) spoczywa na osobie pełnoletniej. Ale spoko, możemy pozostać przy swoich zdaniach.
Ale ja nigdzie nie stwierdziłem że koleś nie ponosi odpowiedzialności ani że pochwalam takie zachowania . Tylko że moim zdaniem w tym konkretnym przypadku odpowiedzialność jest w pewnej mierze jednak obopólna . Może moje stwierdzenie "uwiodła " było trochę przesadzone . Na pewno jednak prowokowała,a prowokowała bo stary zbok dał się prowokować . Na ile jednak dziewczyna świadomie robiła to co robiła nie mnie oceniać . Nie jestem psychologiem .