tak się składa, że mam ferie (dla zainteresowanych - chodzę do I klasy liceum) i zamierzam jak zwykle już od pewnego czasu urządzić wieczorek filmowy. Wszystkie osoby będą w moim wieku i, żeby się nie nudzić, chcemy obejrzeć:
horro, komedię (raczej nie romantyczną) i jeszcze jeden film innego gatunku (może być zarówno dramat, jak i s-f, fantasy, kryminał, wszystko jedno). Proszę poradźcie coś sensownego, bo nie mam pojęcia co mogę wypożyczyć. Od razu mówię, że propozycje muszą dotyczyć filmów łatwo dostępnych w wypożyczalniach w Szczecinie;]
nie jestem ze szczecina i nie znam najzajebistszych pozycji z typów, które wymieniasz ale może:
1. Horror - The Ring - amerykański, w nocy przy kompletnej ciszy
2. Komedia - The Longest Yard (2005) lub Mecz ostatniej szansy, albo Snatch(Przekręt)
3. Inny - może Człowiek pies(Danny the Dog), Pulp Fiction(najlepiej wydanie SPI-bardzo dobry lektor, polecam), Miasteczko South Park...
może akurat ci się spodobają, pozdrawiam:)
horror - Szósty zmysł (może nie straszny, ale świetny)
komedia - To właśnie miłość
inny - Skazani na shawshank
Pozdrawiam:)
Hmm... filmów ci nie doradzę, ale może zamiast kilku różnych mogłbyś puścić jakąś "sagę". Np. Straszne filmy, albo Władcę pierścieni : /
ten pomysł z sagą nawet niezły muszę przemyśleć=] dzięki za propozycje "The ring" już widziałam, więc odpada, a Skazani na shawshank - no cóż nie do zdobycia w wypożyczalniach w szczecinie....
dzięki za propozycje na pewno skorzystam!
heeej tez chodze do 1 liceum ;]
no i polecam ci "X-men 2" albo "wasabi-hubert zawodowiec"
calkiem fajne filmy
ps. jezeli lubilabys komedie romantyczne to mialabym ci o wiele wiecej filmow do zaproponowania :DDD
ps2. zajrzyj do mnie na bloga jesli masz ochote, tak chociaz zeby sie przywitac
:)
ooooo jeszcze jeden bardzo fajnu film mi sie przypomnial ktory naprawde warto obejrzec - "podaj dalej" chociaz pewnie juz go ogladalas bo w tv juz kilka razy byl. no a jak nie widzialas to polecam.
proponuję również "Ong-Bak", jeśli lubisz filmy akcji, fabuły zbyt ciekawej nie uświadczysz, ale walki są na zarąbiście wysokim poziomie, muai thai wymiata. pozdrawiam
heh raczej mnie nikt nie przekona do komedii romantycznych... Podaj dalej nie widziałam tylko czytałam książkę, chciałam obejrzeć, ale jakoś nie wyszło=] ostatecznie zresztą wieczorek się odbył i były następujące filmy: (niestety zostałam przegłosowana i nie dano mi mozliwości wyboru, nie skorzystałam z waszych propozycji, ale może nastpnym razem się uda)
horror: Piła- no coż jak dla mnie mocno przereklamowana, zakończenie owszem zaskakujące i może dlatego mialam wrażenie, że cały film powstał tylko i wyłącznie dla tego zakończenia. Krwawa jatka, aż do przesady, nawet nie szokuje, ale obrzydza (te wypowiedzi o soku żołądkowym na podłodze...). Zakończenie jak już mówiłam zaskakujące szkoda tylko, że mocno nieprawdopodobne... Jeżeli tym szaleńcem był człowiek chory na rak, ba! z przeżutami, można powiedzieć w całym ciele to jak mógł wytrzymać tyle czasu na podłodze, nieruchomo?? Problemy miałaby nawet młoda, zdrowa osoba, a co dopiero starszy chory człowiek. Przecież bóle mogły go chwycić w każdej chwili, a chciał się napawac w pełni sytuację, więc raczej nie mógł byc na silnych środkach przeciwbólowych, które owszem uśmierzają, ale też oszałamiają.
komedia: Road trip- no coż głupie do potęgi n-tej, aczkolwiek jak dla mnie najgłupsza pozostaje Legalna blondynka.
inne: Złe wychowanie, bez komentarza , bo płyta nam nie ruszyła na odtwarzaczu, a nie chciało nam się taszczyć komputera.....
dzięki jeszcze raz za propozycje i pozdrawiam serdecznie