Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Czy istnieje film podobny do pachnidła? Słyszałem że był jakiś na platformie Netflix.

Był nadawany w TV na kultura lub historia z 2 lata temu, raczej nowy z lat może 2018-2022, Polski o absurdzie PRL-u. Prowadziło go dwóch panów, dodaję że nie Sonda. W tytule wydaje mi się było coś kwadrans, za kwadrans? prowadzący siedzieli za biurkiem a obok stał stary typ budzika.

- zagraniczny ale nie wiem z jakiego kraju,
- lata 60-80 (moge sie mylic) ,kolorowy
- dziewczynka byla niema i miala brata/ kolege/kuzyna? który umial grać na pianinie i ona lubiła tego słuchać, dziewczynka miała czarne włosy i chyba niebieskie ubranie?

- film leciał w latach 90 w cyklu "kocham kino" więc być...

Nie pamiętam tytułu filmu w którym jest postapokaliptyczny świat wywołany przez korporacje. Głównym bohaterem jest najemnik który poluje na grube ryby z tych firm.

Witam kiedyś oglądałem dokument o mundialu z roku 1942 grali tam Polacy,Zsrr Papuasi i jeszcze kilka druzyn.Pamiętam że burza była straszna a puchar wygrał ktoś kto zastraszył pistoletem i sobie go wziął.Nigdzie w necie nie moge tego dokumentu znaleść.

Hejka, może około roku 2009, 2010, gdy byłam dzieckiem, wcześnie rano na tvp 1 lub tvp 2, natrafiłam na bajkę, coś w stylu anime, bardzo malo z niego pamiętam. Opowiadała o dziewczynie, która trafiła do szkoły lub sierocińca? Z tego co pamiętam miała trochę niepokojący vibe, bardzo mało się tam odzywali.

Hej. Poszukuję tytułu filmu, który był w Cinemax 2. Nie znam tytułu, ani jakiej produkcji. Film opowiadał o kobiecie mieszkającej nieopodal lotniska, która pewnego dnia odlatuje zostawiając męża, rodzinę, zaczynając nowe życie.

Szukam filmu. Kiedyś go oglądałem a zapomniałem tytułu. Astronauta podróżuje w kosmosie i otrzymuje jakieś nieznane sygnały w końcu ma wybór wrócić na ziemię albo lecieć zbadać sygnalspoza układu i wybiera drugą opcję.

Hej,
szukam filmów fabularnych, w których pokazano katastrofy samolotów. Nie chodzi mi o np. ratowanie porwanego samolotu, tylko o sceny katastrof, takie jak w "Zapowiedzi" (2009), a nie samolot eksplodujący w powietrzu, jak w "Oszukać przeznaczenie" (2000).

Szukam filmu thrillera z lat osiemdziesiątych wyświetlanego na movies24 o profesorze który ma romans ze studentką, a potem ją morduje. Ciało wyrzuca do kontenera na śmieci.