Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam scenę odwiedzin cmentarza. Przy pewnym grobie zatrzymuje się chłopiec z rodziną, tłumaczą coś na temat pewnego nieboszczyka. Chłopak się pyta: "Umarł Pan (tu podał nazwisko) czy Pan Nieboszczyk?". Był też motyw z psem o imieniu Szatan, który umarł i była rozmowa o tym, czy szatan może leżeć na cmentarzu. A to...

więcej

Witam, od dawna poszukuje tytuł filmu, który przewinął mi się kilka lat wstecz. Fabuła toczyła się wokół mężczyzny, który poszukiwal samochodem swojej żony (Chyba zaginionej ale nie jestem pewien). W trakcie jazdy towarzyszyła mu kobieta. ( Chyba jego szwagierka). Jeżeli ktoś wie to będę wdzięczny za pomoc.

I możliwość permanentnego ukrycia recenzji "profesjonalnych" krytyków typu Korwin Piotrowska, Kędziora, Walkiewicz i całej reszty z tego cyrku ekomaniaków i dyletantów.

cała akcja filmu toczy się w bagażniku auta

Poprosiłbym o jakieś thrillery lub horrory na wieczór, produkcji USA, bardziej współczesne (lata 2015 i wzwyż), ale takie z niskimi lub bardzo niskimi ocenami (około 4 lub poniżej) xD

Szukam tytułu filmu, o pilotach myśliwców, co go odróżnia od wielu innych podobnych, pilotom coś wstrzykiwano i działali na kodach które im wysyłano, i widzieli je w czasie lotu.

Szukam dwóch filmów.

Pierwszy:

Stosunkowo nowy, dziewczyna, azjatka, nawiewa z zakładu karnego, grzęźnie podczas śnieżycy w barze czy schronisku? W samochodzie na parkingu odkrywa porwane dziecko. Thriller.

Drugi film.

Ten już dosyć stary, nowozelandzki albo australijski. Grupa studentów skłotuje dom, w...

więcej

-produkcja najprawdopodobniej z ostatnich 5 lat, maksymalnie 8-10lat.
-była chyba grana na Nowych Horyzontach
-wydaje mi się, że niemiecko języczna
-kino europejskie
-luźniejsza tematyka społeczna, nieco komediowa
-fabuła kręci się wokół klatki chodowej w jednym bloku
-motyw pajęczyny (kłębka) łączącej...

Witam
Poszukuję tytułu filmu nadawanego w TV Polskiej chyba produkcji angielskiej bardzo dawno chyba kiedy jeszcze nie było innych stacji. Był to kryminał albo horror o śledztwie w sprawie rytualnych morderstwach popełnianych przez kobietę na mężczyznach, podczas kiedy byli sam na sam i mieli uprawiać seks. Trupy...

więcej

Chodzi mi po głowie jakaś komedia (być może francuska), w której komik na scenie zadaje pytanie: "Wiesz dlaczego Stevie Wonder śmierdzi moczem"? , a odpowiedź brzmiała: "Bo jego pies też niedowidział".

Znalazłem przykład tego cytatu w Google, ale niestety przekierowuje jedynie na sam cytat bez podania źródła....