Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu niestety pamiętam tylko urywki. Był on o chłopcu który przeniósł się chyba do gry. W niej był w jakimś azjatyckim miejscu i widział tam jakąś dziewczynę. Szukał też fragmentów fleta. Chłopak chyba jeździł na wózku, ale ten fakt mogłam pomylić. Pamiętam że na końcu dziewczynę która widział w grze uratował...

więcej

Podróże Guliwera raczej te starsze np z 1977.
Fantaghiro?

Cześć.
Nie potrafie znaleźć tytulu filmu, nie pamietam aktorów etc.

Główny wątek - Po zdiagnozowaniu nieuleczalnech choroby mężczyzna przeprowadza się do małego miasteczka by w spokoju dożyć swoich dni. Problemem się staje zaciek na ścianie jego domu w kształcie twarzy Jezusa. Przy okoazji bohater zakochuje się w...

więcej

Dzień dobry.
Proszę o pomoc w znalezieniu serialu SF.
Oglądałem go jako dziecko w TV regionalnej (chyba Katowice) około połowy lat 90. To leciało wieczorami.
Fabuła była następująca: Kosmici przebywali w statkach na orbicie ziemskiej i rządzili faktycznie ziemią.
W statkach było coś na zasadzie teleportacji na...

więcej

Dziwna sprawa, bo pamiętam bardzo dużo, ale wpisując słowa klucze w wyszukiwarce nie mogę go znaleźć. Film był swego rodzaju baśnią o magicznej igle, która mówi i używającym jej krawcu na Bliskim Wschodzie. Trafia on do pałacu Sułtana, jest wzięty za jego syna chyba i ten syn później się pojawia i rywalizują o to, kto...

więcej

Film z dawnych lat może 80-90 produkcja wydaje mi się francuska? Facet je z żoną śniadanie i wychodzi jak co rano po gazetę do sklepu, kupuje ją i siada na ławce i czytając ją przysypia na chwilę. Budzi się i wraca do domu i popada w osłupienie, gdyż nie ma jego domu-znikł, więc idzie do znajomych ale nikt go nie...

Witam. Szukam filmów z różnych gatunków( oprócz anime), gdzie miejsce filmu dzieje się w jakiś kryptach, opuszczonych świątyniach, piramidach etc., lub ma z nimi jakiś związek w fabule.
Najbardziej interesowało by mnie coś z horrorów, ale przejrzę wszystko. Dzięki.

UWAGA.

Żeby nie było totalnego chaosu z odpowiedziami i ogólnego zagmatwania wątków przy tylu poszukiwanych tytułach, opis każdego szukanego przeze mnie filmu/serialu publikuję jako osobny komentarz (odpowiedź) na mój temat.

▶ Bardzo proszę wszystkich o wpisywanie swoich ewentualnych odpowiedzi, pytań,...

Cześć. Szukam od jakiegoś czasu i znaleźć nie mogę. Wydaje mi się, se to był film w dwóch częściach albo serial, nie jestem pewna.
Opowiada historię kobiety, która poznaje niby miłego faceta, ale on po ślubie zaczyna ją bić. Policja ma związane ręce, bo ona w efekcie traumy, chyba, nie pamięta, że to on a on wmawia,...

więcej

Nie duzo pamietam ale Film był o parze lub dwóch parach? Którzy podążają śladem morderców tzn, śpią w miejscach gdzie oni spali , jada w miejsce gdzie popełniali zbrodnie. Tylko tyle pamiętam. Facet miał cały opracowany plan, mapę.