Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie mogę sobie przypomnieć nazwy serialu. Wydaje mi się, że oglądałam go na Netflixie. Była to historia dziewczyny, która rozwiązywała sprawy zaginięć sprzed lat. Pomagali jej ludzie na forum w internecie i chłopak, którego też poznała przez internet, Udało im się znaleźć seryjnego mordercę dzięki biżuterii, którą...

Hej,
szukam tytułu filmu prawdopodobnie z lat 80tych (ewentualnie wczesne 90te). Produkcja prawdopodobnie amerykańska. To, co mi głównie zapadło w pamięć to, że w jakichś tropikach (Afryka? dżungla?) biały człowiek (chyba Amerykanin) próbował zbudować wielką maszynę produkującą lód. Maszyna ta była na prawdę spora, a...

więcej

Po raz kolejny przypomniał mi się tym razem film komediowy, który leciał w TVP2 w popołudniowym paśmie w sobotę bodajże w 2005 (nie były to 2004 czy 2006 choć mogę się mylić) i na pewno był z lat 80. Lub początku lat 90. bo bohaterowie mieli tę śliskie, różowe sztruksowe spodnie (Ala aerobik) i bujne fryzury jakby lata...

więcej

Cześć. Forum gier komputerowych nie znalazłem więc proszę o pomoc tutaj.

Gra komputerowa z lat 1997-2005. Fabuła bliska Street Fighter wybierało się ulicznego zabijakę oraz dwóch komputerowych pomocników, którymi się walczyło przeciwko innym ulicznym gangsterom. Po przejściu i pobiciu gangusów był na końcu stage'u...

więcej

Witam
Poszukuję dokumentu z lat 90 albo wczesnych 2000 o subkulturach. W tym dokumencie wypowiadała się grupka działaczy narodowych ale to nie jest powód dlaczego szukam tego dokumentu, był tam chłopak, który prezentował swoje poglądy i jeździł po mieście na rowerze i za pomocą szablonu zaznaczał w różnych miejscach...

więcej

Potrzebuję znaleźć tytuł polskiego filmu, który najprawdopodobniej miał premierę między 1990 a 2012.
Jedną scenę pamięta: kobieta była uwięziona w szklanym pokoju, a za szybą ludzie mogli jej kazać coś zrobić lub kupić ją za pieniądze. Składali oferty

Raczej nowszy, może z lat 2015-2020 thriller o młodym facecie, który szuka czegoś do wynajęcia, domu, pokoju u kogoś itp. Trafia pod dom małżeństwa przekonuje kobietę, że jest chyba studentem biologii. Kobieta zgadza się na chyba 2 tygodnie wynająć mu pokój. Jak się okazuje młody chłopak jest mordercą, a córka tej...

więcej

Czy kojarzy ktoś film, który wg trailera jest o dziwnym świecie z zaburzeniami grawitacyjnymi i przechadzającymi się po nim gigantami, gdzie ludzie nie do końca wiedzą co się dzieje? Chyba rosyjski. Mignął mi ostatnio na fb tytuł, ale zapomniałem sobie zapisać :/

Witam. Czy polecilibyście jakieś niezłe, trzymające w napięciu thrillery, w których co najmniej
jeden z głównych bohaterów jest czarnoskóry? Coś w stylu: "Idealny facet" (2015) ,
Fatalny romans (2020) ?

Witam, jakiś czas temu oglądałem film (raczej film). Kojarzy mi się że do pomocy w walce/akcji ktoś do pomocy wezwał bohaterkę która hmmm chyba nie do końca była normalna lub była bardzo aspołeczna. Pamiętam scenę z nią, że jeszcze chyba przed całą akcją wpadła do baru z ulubionymi kanapkami (takie tosty z jajkiem,...