Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmow ktore bazowaly by za w/w schemacie. Jednym z takich filmów - nowości - jest dziewczyna z tatuazem. Caly motyw polega na zamknietym obszarze w ktorym rozwijana jest fabula.

ktos podrzuci jakis tytul?:) nie musza byc to nowości:)

3 lata temu widziałem film na HBO Go o dziewczynie w Anglii, która miała już dosyć swojej zdemoralizowanej matki i sama zaczęła się staczać, mam wrażenie, że tytuł filmu był jednoczłonowy i zaczynał się na E, ale mogę się mylić, Był produkcji Brytyjskiej, myślę, że z roku 2016/2015 lub coś koło tego. Film poruszał...

1. Pamiętam tylko trochę, to jakieś romansidełko: Była parka dzieciaki chłopiec i dziewczynka i chyba znaleźli na plaży jakiś kamień bursztyn i zrobili z tego naszyjniki takie serce każdy miał połówkę i jakoś tak musieli się rozstać i czas mijał i dorośli i potem on jej szukał i właśnie znaleźli się dzięki tym...

Dzień dobry, szukam filmu który oglądałam lata temu i pamiętam z niego tylko charakterystyczną scenę w której niedowidząca staruszka wsadza kota w magiel myśląc że to jakieś ubranie (no i magluje kota). Wszystkiemu przygląda się aktor który cierpi na karłowatość nosi okulary i teczkę, w następnej scenie staruszka...

Oglądałem go bardzo dawno temu , grupka ludzi obcych dla siebie próbuje się wydostać z jakiegoś labiryntu (science fiction na pewno), drzwi były w kształcie kwadratów. Pamiętam też, że wśród uwięzionych była młoda dziewczyna i chłopak, który był opóźniony umysłowo, co irytowało pozostałych. Ktoś coś?

Witam polećcie coś jak w temacie , niestety oglądałem już chyba większość dobrych thrillerów w większości hiszpańskie oraz francuskie , liczę na to że są jeszcze jakieś mocne mało znane tytuły.

na 70% był hiszpański,był o takim mężczyźnie który zakopywał ciała zamordowanych pod piwnicą czy coś w tym stylu,nie był o jakiejś rzeźni bez fabuły, tylko trzeba było w nim trochę myśleć,zagadkowy,główny bohater łysiejący z ''fryzury'' podobny do Jasona Stathama,przesłuchiwany na policji,później spotyka się z żoną z...

więcej

Witam szukam dwóch filmów
1. Facet miał syna który grał w jakimś klubie baseballowym. Syn miał wyjechać na obóz przygotowawczy ale ojciec nie miał na to pieniędzy. W międzyczasie poznał kobietę której matka powiedziała że stracili cały majątek życia i musi pójść do pracy. Zaczęła pracę w sklepie sportowym a później w...

więcej

Witam szukam filmu o chłopaku który chyba miał zespół downa i jego chyba ojciec zamknął go w ośrodku gdzie były podobne ciężkie przypadki różnych chorób i oni mieli im pomoc w jakimś tam procencie panować na choroba a i pamietam ze dostał on kolegę do pokoju który miał fobie na czystość i mieli koleżankę która nie...

Film opowiada o tym jak po ślubie mąż sprzedał swoją żone jakimś mężczyzną - była scena gdzie każdy po kolei ją gwałcił i jeden z tych ludzi zamiast ją gwałcić kazał jej i krzyczeć aby inni słyszeli i powiedział jej że jej pomoże. Zamiast tego zrobił z niej prywatną dziwke. Jest to polski i dosyć stary film - ledwo go...

więcej