Film, który oglądałam najprawdopodobniej w latach 90., w kinie, a nie, np. w TV. Główna postać: skazaniec; mężczyzna czeka, aż na wyspę, na której mieszka, przypłynie statek z szafotem z metropolii. I to trwa długo. Pamiętam wprawdzie nieco więcej, ale nie chcę spojlerować
na samym początku dziewczynka mniej więcej 11 lat tańczyla i spiewała ciagle sie przebierając w rozne stylizacje
miała przyjaciółkę z krotkimi ciemnymi wlosami, grzywką i okularami
nie lubiła takiej blond dziewczynki w lokach ktora zawsze byla modnie ubrana
pamiętam ze tam w ich szkole brakowalo pieniędzy na...
Poszukuję bajki z lat 80-tych. Najprawdopodobniej produkcji czechosłowackiej. Bajka o
trzmielach (prawdopodobnie). Na 100% były to jakieś owady:) Ów owady poruszały się na
sznurkach, jak kukiełki. Zatem nie była to animacja. Sorki, tylko tyle wiem. Z góry dziękuję
Witam,
oglądałem kiedyś film o chłopcu, który ciężko zachorował. Jego ojciec był sprzedawcą/maklerem, który nie miał czasu na rodzinę, a głównie skupial się na pracy. Po zachorowania syna więcej czasu przeznaczal na niego. Syn uwielbiał rysować i pasjonowal się architektura Nowego Jorku. Razem z ojcem w trakcie...
Hej,szukam filmu o dziewczynie,która dostała w spadku dom(zamek).Pojechała tam z przyjaciółkami. Okazuje się, że właściciel domu żyje. Chciał aby przyjechała i w czymś mu pomogła, nie pamięta co miał jej powiedzieć, ale od tego ma asystenta. Okazuje się, że w zamku jest przejście do innego świata, w stylu western....
pamiętam ze była na początku dziewczynka ktora spiewala i tanczyla w swojej szafie ciagle się przebierając
zakochała sie w chlopaku ktory kolekcjonowal robaki i kochal sie w najładniejszej dziewczynce w szkole
i główna bohaterka miala przyjaciółkę z krotkimi czarnymi włosami grzywką i okularami moze ktos kojarzy?
Szukam fajnych filmów lub seriali z motywem:
- schizofrenii
- depresji
- zaburzeń lękowych
- samobójstwa
- szpitala psychiatrycznego
Gatunki mogą być różne psychologiczne, thrillery, dramaty itd. :)
Hej. Szukam filmów z motywem małżeństwa zaaranżowanego, gdzie rodzice wybierają partnera lub on wybiera i zmusza do ślubu ją, może być to związane np z daną kulturą, tradycją. Ogólnie chodzi o brak miłości (przynajmniej na początku). Bardzo zależy mi na scenach intymnych pomiędzy bohaterami, rozwojem psychologicznym...
więcejWitam Polski Film nie pamiętam kto w nim występuje wiem tylko tyle mężczyzna polski aktor w filmie ma chorobę rak nowotwór czy białaczkę i ma ma jeden cel musi mieć dziecko jeśli tej choroby chce się pozbyć ma dziecko z Wietnamką i po czym zaczyna walczyć o jego życie proszę o pomoc dziękuję pozdrawiam.