Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie mam do końca na myśli feminizmu czy wątków emancypacji. Chodzi mi raczej o filmy o bohaterkach, które są pewne siebie, krnąbrne, dominujące, twarde, prawdziwe badassy. Mam tutaj na myśli kogoś typu Theodory z "Nawiedzonego domu na wzgórzu", może Mia z "Fish tank" , Ellen z "Aż do kości". Będę wdzięczna za wszystkie...

więcej

Był na TV4 5 Kwietnia 2005 roku jaki to film?

Witam,
Szukam tytułu filmu gdzie większość akcji rozgrywa sie w jakims magazynie. Osaczeni bohaterowie nie moga sie wydostac z zabarykadowanego budynku. Mozliwe ze jest to film francuski w rodzaju 13 dzielnicy.

Poszukuje filmów. Jakie są ich tytuły?
https://www.youtube.com/watch?v=JSG6jmKfCGY&feature=share&fbclid=IwAR3-E8TQRcfAo CJbClcAAnGsUzxojIBkMlddUBm2YDM7Or0OjRVBCGhz0nU

Szukam filmu, który oglądałem w 2006/2007 roku. Rozpoczyna się scena w której mężczyzna wychodzi z domu i do niego nie wraca przez wiele tygodni. Jak się okazuje wpadł on do dołu/ starej studzienki/ studni za domem w ogrodzie. Jest w nim taka scena, w której jego syn ogląda w tv bardzo stary film (scena krzyku). Jego...

więcej
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Witam, proszę o podpowiedź odnośnie tytułu filmu.
Film opowiada o porwaniach dzieci, na początku kobieta chce chronić dziecko, jest w przydrożnym barze wśród mieszkańców, którzy przyglądają się jej z podejrzliwością.
Początkowo można myśleć o ich złych zamiarach wobec niej, ale okazało się, że jednak ona jest tą złą...

więcej

Cześć, poproszę o przykłady filmów, w których motywem przewodnim jest gniew, przemoc. Rozkładanie gniewu na czynniki pierwsze, uwalnianie głęboko skrywanej agresji, piszcie jakie tytuły przyjdą wam do głowy. Idealnie, gdyby były pogłębione psychologicznie i ciekawe do analizy.
Nadmienię, że filmy upadek, straw dogs i...

więcej

O żywych i chodzących domach, te domy same chodziły po mieście ale nic nie mówiły kiedyś był puszczany w 2005 roku na TVP 1 albo TVP 2?

Jest to jeden z "komedio horrorów" grupa nastolatków wybiera się gdzies do domku. Pamiętam że coś ich porywało a w domu były korytarze między ścianami. Na koniec akcja działa sie chyba w piwnicy. Ktoś coś ogarnia? :D