Szukam filmów, których akcja dzieje się np. po wybuchu bomby atomowej (coś w stylu gry Fallout), różnych epidemiach, katastrofach etc. Będę widzęczny za pomoc.
ps.
Oglądałem Right at Your Door, niedawno zacząłem serial Jericho. Także 28 days/weeks later nie są mi obce, jednak chodzi mi o coś mniej horrorowego.
Kojarzy mi się tylko nietypowa scena gdzie dwójka (chyba dwójka) ludzi ucieka przed kimś lub przed czymś i w końcu ukrywają się w wagonie w pociągu. W wagonie okazuje się być pełno trupów lecz dzięki temu kryjówka okazuje się być dobrą. Po powrocie do domu czy jakiejś siedziby słyszą od kogoś tylko, że wali trupem....
Film opowiada o oddziale żołnierzy którzy przemierzając pustynię natrafiają na ruiny w których muszą zostać z powodu braku wody (w ruinach jest prawie wyschnięta studnia). Po pewnym czasie na horyzoncie pojawiają się wrogie oddziały i okazuje się że żołnierze wroga też są wycieńczeni i składają broń w zamian za dostęp...
więcej
Witam,
oglądałam kiedyś amerykański serial o chłopaku znalezionym jako dziecko na polu przez rodzinę. Wychowali go, a on był kosmitą. Serial pokazywał czas, gdy chodził do liceum i później. Chłopak potrafił biegać z prędkością światła. Miał przyjaciół, jednym z nich był łysy chłopak, który chyba na początku jeździł na...
Witam.
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu. Jak dobrze pamiętam mąż tej kobiety był policjantem. Pamiętam fragment,w którym chwycił ją mocno za kark i niemal wepchnął do zlewu w kuchni pokazując nieumytą łyżeczkę (chyba łyżeczkę ). Ta kobieta w pośpiechu ścinała w łazience długie włosy, udało jej się uciec ale...
Szukam filmu, gdzie główny bohater ma dar (przekleństwo) Mianowice, widzi liczby,które odliczają śmierć
jakiegoś człowieka, gdy się na niego popatrzy. Gdy użyje swojego daru jest bardzo wyczerpany. Tyle wiem
może sie komuś coś skojarzy?
Jak jakiś film jest dostępny w internecie zaraz po premierze. To jest tylko już odrazu z dubbingiem a na wersje z napisami lub lektorem trzeba czekać miesiąc lub dłużej?
Cześć ,poszukuję filmu gdzie główny bohater żyje w czasach gdzie światem rządzą wielkie korporacje. On dla jednej pracuje i jest na schyłku odkrycia czegoś (coś o klucz do rozwiązania wszechświata czy rządzenia nim ) . Jest też tajemnicza dziewczyna która zaczyna się nim interesować . Tyle pamiętam co było w tym filmie...
więcejWitam! Film którego szukam jest prawdopodobnie dramatem/kryminałem. Szukam go już kilka dni i nie mogę znaleźć, więc szukam pomocy na forum ;) Pamiętam jedynie, że w ostatnich minutach filmu żona umówiła męża do stomatologa, czy tam ortodonty - facet po wyjściu wsiadł do samochodu który eksplodował. Pamiętam również,...
więcej